1. Kui on plaanis riskantne tegu, ärge peljake vaeva minna kirikusse ja panna küünal oma vaenlaste terviseks ja nende hingerahu jaoks.

2. Ärge teretage kunagi enne, kui olete üle läve sisse astunud, muidu võivad tekkida mäluprobleemid.

3. Kui nägite halba und ja ei taha, et see täide läheb, võtke toast lillepotist näputäis mulda, minge välja, pange muld pihupesale ja puhuge tuulde sõnadega: „Mitte mulda ei puhu ma, vaid halva une puhun kõigi nelja tuule poole… “

4. Pärast külaskäiku nakkushaige juurde, kui kardate nakatuda, tuleb enne üle lävepaku astumist sosistada: „Minu (oma nimi) minuga, sinu (haige nimi) sinuga. Nii saagu.“

5. Kui teil on ootamatult vedanud, ärge rääkige sellest ega näidake välja suurt rõõmu, muidu sõnate ise ennast ära.

6. Kui olete juhuslikult haiglas olnud, siis üle koduläve astudes tuleb öelda: „Parem kodus olla, mitte siin käia.“

7. Kui te sõites või jala käies ei pääse mööda eesliikujast, siis ärge proovige seda jõuga teha: ilmselt antakse teile märku ees ootavatest probleemidest, parem liikuge rahulikult ja mõelge sellele, kuidas oma elus karisid vältida.

8. Paljud naelutavad ukse külge hobuseraua, lootes, et see toob õnne. Hobuseraua võib panna ukse kohale, aga riputades, mitte mingil juhul kinni naelutades. Nii on vana kommet õigesti järgitud ja nii on kombel vägi sees.

9. Fotod seinal mõjutavad teie elu. Pildid surnud sugulastest tekitavad masendust, pildid elavatest kaugematest sugulastest — süütunnet. Seinale riputage oma perepilt, see äratab vastutustunnet.

10. Selja tagant sulle järele öeldud palvet pole vaja täita — see ei too head. Täita tuleb see palve, mis öeldakse sulle otse silma vaadates.

11. Kui saite ähvarduskirja või mingi muu oma vaenlase käega kirjutatud teksti, põletage see metallist alusel, lugedes: „Mitte äikest, mitte välku, su oma sõnad sulle näkku. Siin põleb, sind pimestab. Nii saagu.“ Lugeda, kuni paber põleb, siis uhada tuhk veega aluselt minema (tänapäeval sobib tualetist alla visata).

12. Kui teie toas viibisid ebameeldivad inimesed, siis pärast nende lahkumist põletage sellel kohal, kus nad olid, tavaline (mitte kiriku-)küünal.

13. Kui puistate soola toosi, lausuge: „Sool söögi jaoks, söök meile jumalast antud.“

14. Ärge kunagi jääge istuma pingile, kuhu langeb haigla, kohtuhoone või mõne muu riigiasutuse vari. Seal on halb energia.

15. Kui peate tassima midagi rasket ja ebamugavat, öelge: „Jumal, aita!“ või „Taara, avita!“ Saab kergem.

16. Töölaual koguneb negatiivne energia alati vasakusse nurka. Soovitatav on seal aeg-ajalt põletada küünalt, kas või 5 minutit.

17. Kui süüa keetes juhtusite aevastama või köhima, öelge kohe: „Keedan terviseks, mitte haiguseks, nii saagu.“

18. Et saavutada edu vastassugupoole juures, peab mees kandma vasakus rinnataskus (südame pool) ärtu emandat, naine aga ärtu kuningat. Kaardid peavad olema kasutamata kaardipakist.

19. Vähemalt kord kuus võtke süüa keetes esimene lusikatäis alustassile ja pange põrandale vaiksesse nurka. See on majavaimule, temaga on parem hästi läbi saada.

20. Kui tunnete, et teie saatuses hakkavad rolli mängima pahatahtlikud inimesed, leidke kalmistul hoolitsemata haud ja hakake selle eest hoolitsema. Midagi öelda pole vaja, mida paremini hoolitsete, seda paremini mõjub.

21. Ohtliku töö või tegevuse juures oleks mõistlik aeg-ajalt ütelda: „Jumal minuga, mina jumalaga.“

22. Et mitte haigeks jääda, tuleb õhtul magama minnes toasussid jätta ninadega toa poole, välisjalanõud aga ninadega välisukse poole.

23. Kui peate kelleltki andestust paluma, siis vaadake, et teil oleks sel hetkel taskus väike rahapaber. Pärast andke see rahatäht kerjusele.

24. Kõik teavad, et enne teeleminekut tuleb korraks istuda. Aga sealjuures tuleb mõttes korrata: „Sinna — hästi, tagasi — veel paremini!“

25. Oma õnne saab tagasi võita ka inimene, kes maagiast midagi ei tea. Kui leiate juhuslikult surnud linnu, matke ta sinnasamasse, kust leidsite ja ütelge: „Sinu matan ja oma õnnetuse matan. Nii saagu.“