Tõukeratta eelised on ilmsed: selle kasutaja kontrollib oma kehaga ratta liikumist ja põletab nii kaloreid. Tõukerattaga sõites põletatakse tunnis umbes 200–400 kalorit. See on sama hulk, mis põletatakse kõndides, või isegi veidi rohkem, kui kasutatakse mehaanilist, mitte elektrilist tõukeratast.

Kaherattalised nõuavad veidi suuremat vilumust, kuid koolilapsed võiksid juba toime tulla ka sõiduvahendiga, mille puhul tuleb samal ajal hoogu anda ja tasakaalu hoida. Need sobivad ka väga aktiivsetele lasteaialastele, kes on juba esimesed katsetused jooksu- või tõukeratastega teinud ja tahavad proovida midagi uut.

Elektritõukekas?

Kui ostad tõukeratast teismelisele või täiskasvanule, kes tahab hüpata üle takistuste ja teha erinevaid trikke, vajad tõenäoliselt korralikku mehaanilist trikitõukeratast. Kui tõukeratas peab sõitma kiiresti punktist A punkti B, vali elektriline mudel. Kvaliteetne tõukeratas võib sõita 10 kuni 20 kilomeetrit ja mõned mudelid sõidavad veelgi pikemaid vahemaid.

Pea meeles, et tõukeratas võib sõita kiirusega kuni 30 km/h või isegi veidi kiiremini. On mudeleid, mis võivad olla kiiremad, kuid need vajavad spetsiaalset kiirusepiirajat. Lõppude lõpuks ei soovi sa ju kiiruse ületamise eest trahvi saada, ükskõik kui irooniliselt see ka ei kõlaks …

Miks eelistada elektritõuksi?

Elektritõukeratta mootori võimsus ja akumaht. Kui 30–40-kilomeetrise sõiduulatusega rataste mootori võimsus ulatub 450 vatini ja aku mahutavus 624 vatt-tunnini, siis näiteks 110-kilomeetrise sõiduulatusega ratta akuvõimsus on juba kordades suurem. See omakorda aga väljendub nii ratta kaalus kui ka suuruses.

Sõidumugavus. Vaadake, kas ratas on täis- või õhkrehvidega. Pealtnäha pisiasi, kuid see võib oluliselt mõjutada sõidumugavust just ebatasasel pinnasel.

Mitte vähem oluline ei ole ka raami põhja kõrgus maast ehk kliirents.

Pidurite osas tasub usaldada tootja disainitud pidurite lahendust. Mõnedel mudelitel on trummelpidurid. Trummelpiduritega mudelid säästavad teie raha, need on vastupidavad ja piduriklotside vahetusele ei pea pikka aega mõtlema.

Ratta kaal ja suurus kokkupanduna. Kui teil on vaja ratast, mida tuleb aeg-ajalt kokku panna ja sellega bussi või rongi minna, siis tasub tähelepanu pöörata elektritõukeratta kaalule.

Allikas: veltekspert.ee

Allikad: delfi.ee, krauta.ee