Lapse saanud naised jagavad nõuandeid portaalis She Knows värsketele vanematele, millega nad oleksid tahtnud tegelikult juba varem kursis olla, aga juhtus nii, et nad said teada seda liiga hilja.

“Kindlasti tuleb meeles pidada, et iga naise keha on erinev ja seetõttu ei saa eeldada, et kõik oleksid seksiks valmis juba mõni nädal peale sünnitust. Mees ei tohiks teha liiga ilmselgeid vihjeid seksi kohta, see paneb kurnatud ema väga täbarasse olukorda ja ta hakkab tundma, et peab tegema midagi, milleks ta valmis ei ole. Siin saabki mees mängu tulla — kui mehel on suur seksiisu, siis võiks ta pöörata palju tähelepanu naisele, lasta tal puhata, tegeleda lapsega… Seda suurem on tõenäosus, et ka naine hakkab rutem seksi ja intiimsuste peale mõtlema,” jagab oma mõtteid üks ema.

“Seks võib valus olla peale lapse saamist. Võiks ju eeldada, et peale lapse väljapressimist ei pea enam kunagi muret tundma valusa seksi pärast, aga oleneb inimesest. Minu jaoks oli seks valus isegi kuus kuud peale lapse saamist, siis hakkas järk-järgult paremaks minema. Kehale tuleb ikka aega anda,” hoiatab naisi üks teine ema.

Üks kolme lapse ema räägib, et selleks, et peale laste saamist üldse kirge üleval hoida, peab mõnikord suhtuma seksi nagu kodutöödesse — miski, mille jaoks peab leidma aega ja mis tuleb ära teha. See kõlab küll tüütuna, aga lõpuks võtate mõlemad kallimaga seda kui väikest seksikat seiklust, kus ei tohi kellelegi vahele jääda.