Pane endale realistlik meeldetuletus

Kui sina oled üks nendest, kelle palgapäev on iga kuu samal kuupäeval, siis pane endale telefoni lühike meeldetuletus, näiteks: palgapäev-säästupäev. Ära unusta kõrvale panna 100 eurot! (Või ükskõik mis summa raha, mida sa soovid igakuiselt kõrvale panna)

24-tunni reegel

On vähe inimesi, kes poleks teinud emotsioonioste ja nende tegelikult mõttetute asjade peale hulga raha kulutanud. Kui sul tekib mõne emotsiooniostu soov, siis pea hoogu ja ütle endale kindlalt, et kui sa 24 tunni pärast seda asja sama palju tahad, siis ostad sa selle ära. Kui aga avastad, et ei tahagi, oled jälle kokku hoidnud!

Kas seda saab parandada?

Me elame maailmas, kus iga asi on olemas igas variandis ja kiiresti kättesaadav. Me ei pea poodi minema, et midagi uut ja toredat endale koju muretseda, selleks on olemas kõiksugused netipoed. Aga ehk tasuks kogu aeg uute asjade ostmise asemel hoopis püüda vanu korda teha? Lisaks raha säästmisele arendab see ka mõtlemisvõimet ja käelisi oskuseid.

Jäta endale taskuraha

Kui sa oled muidu kogu aeg piiramatult kulutanud, siis nüüd rohkem säästes tekib tunne, et miks sa siis üldse tööl käid, kui mitte midagi endale lubada ei saa. Et sellist kurba tunnet vältida, tasub jätta endale kindel summa raha, mida kasutad täpselt nii, nagu heaks arvad.

Korista!

Tee oma kodus suurpuhastus. Inimesed, kellel on kodus palju asju ja kes ostavad neid ka pidevalt juurde, ei mäletagi enam lõpuks, mis neil täpselt olemas on. Sorteeri kõik oma asjad ära ja vajadusel pane kirja, mis sul on. Niimoodi väldid näiteks üleliigsete puhastusvahendite või ehitustarvikute ostmist.

Allikas: Business Insider