Nõrk omavaheline kommunikatsioon

Teineteisega avatult suhtlemise puudumine on üks peamistest põhjustest, miks suhted nurja lähevad. Oluline on oma kaaslasele siiralt oma tundeid ja emotsioone jagada. Märka, millal su kaaslase kehakeel ja jutt kokku ei lähe. Omavahelist suhtlust on alati võimalik õppida ja arendada.

Oskamatus kompromisse seada

Me kutsume oma kaaslasi põhjusega partneriteks. Partnerid peavad olema valmis üksteisele andma sama palju, kui nad võtavad. Ära unusta kunagi, et sina ja su partner olete kaks erinevat inimest, kellel on vahel maailmast erinevad arusaamad.

Kui kumbki suhte osapooltest teisele vastu ei tule ja jalga vastu maad trambib, siis millest me siin enam räägime? Kuidas te tulevikus tõeliselt suured probleemid kavatsete ära lahendada?

Kadedus

Mõned inimesed arvavad, et kadedus näitab, et kaaslane hoolib neist. See arusaam on tõest väga kaugel.

Hea suhe on üles ehitatud austuse ja usalduse peale. Kade partner on tavaliselt ebakindel ja emotsionaalselt liiga nõudlik. Kade inimene peaks vaatame esmalt enda sisse ja lahendama seal peituva probleemi juurpõhjused ise ära.

Intiimsuse puudumine

Suhe ei peaks küll seksil rajanema, aga see ei tähenda, et see pole oluline. Intiimsuse- ja lähedusesoov on inimestele loomuomane. Suhe, mis seda ei täida, tekitab meis tunde, et miskit on puudu või veel hullem, et meie partner ei vaja meid enam.

Intiinsus pole ainult seks, see hõlmab teisigi sügavaid ja erilisi hetki, mida sa oma partneriga jagad. Just need hetked eristavad sõprust ja suhet.

Eesmärkide puudumine

Kui kummalgi partneril erilisi eesmärke pole, siis me siin probleemi ei näe. Aga inimene, kes on oma partnerist arengu mõttes kõvasti ees, tunneb ühel hetkel, et ta kaaslane jääb ta edule pigem jalgu. Ja ka ta enda kaaslane võib tunda, et tal pole enam oma partneriga midagi ühist ning jututeemasid napib. Vali oma kõrvale keegi, kes prioritiseerib isiklikku arengut sama palju kui sina.

Laiskus

Laisad inimesed ei meeldi kellelegi. Nad ei arene, neil on tihti probleemid ja nad jäävad ka teistele inimestele jalgu. Kui sinu partner on väga laisk, siis lõpeta oma suhe enne, kui sind endaga koos alla tiritakse.

Pika viha pidamine

Me kõik teeme vigu, aga me ei tohiks inimesi nende mineviku pärast igavesti piinata. Minevikust kinni hoidmine ja solvumine loob suhtesse liialt draamat ja negatiivset energiat, mis viivad alati lõpuks suhte lagunemiseni. Kui sina ja su kaaslane oma probleeme ära ei suuda lahendada, siis kaaluge professionaalset abi.

Ebareaalsed ootused

Unusta see ideaalse suhte muinasjutt! Sellist pole olemas. Lase suhtel omasoodu areneda ja keera tähelepanu hoopis iseendale — ka sina pole perfektne.

Me ei oska armudes oma tulevase kaaslase iseloomu ette ennustada. Muidugi võime aimata kaaslase omadusi ja huvisid, aga inimesed on meeletult komplekssed olevused. Ära alahinda oma kaaslase häid omadusi, sest just need võivad su järgmisest suhtest puudu olla.

Allikas: Power of positivity