Toome sinuni viis erinevat võimalust, mida kasutades ei pruugi sa küll saada kohe meistersäästjaks, aga igal inimesel on kindel tunne, kui pangakontol on erinevate elujuhtumite jaoks mingisugune summa, mis inimeses endas tekitab turvatunde.

Vasta ühele lihtsale küsimusele

Mille jaoks sa kogud? On sul mõni kindel asi, mida sa tahad osta või mõni suurem eesmärk? Arvuta kasvõi umbkaudselt välja, palju see maksab, ja otsusta, millal sa tahad seda saada. Kui näiteks poole aasta pärast, jaga see summa kuueks ja pane iga kuu saadud summa kõrvale. Ei ole ju tegelikult üldse nii raske.

Hädaolukorra jaoks

Kui sinuga ei ole siiani juhtunud midagi, mis vajaks kiiresti kõrvale pandud summa kasutamist, on sul hästi läinud. Aga ära unusta, et ootamatuseid kutsutakse põhjusega ootamatusteks. Alati on hea, kui sul on hädaolukorraks rahasumma.

Investeerimise põnev maailm

Paljud inimesed eelistavad investeerida, mitte niisama raha kõrvale panna. Ehk on sul mõni sõber või pereliige, kes on sellega tegelenud ja nende abil saad rohkem aimu sellest põnevast maailmas?

Räägi oma säästmise plaanist

Kaasa oma säästmisesse pere ja sõbrad, sest kui muidu olid sa tuntud inimesena, kelle jaoks ei olnud probleemi pidudel välja teha ja väljas söömas käies kõige rohkem kulutada, siis anna neile teada, et oled otsustanud oma eluviisi muuta. Kui nad on õiged sõbrad, toetavad nad sind selles.

Professionaalne abi

Kui tegu on sarikulutajaga, ei aita ka ülaltoodud võimalused. Siis tasub küsida abi pangast või kui on tunne, et kulutamise taga on hoopis mõni psühholoogiline sügavam probleem, tasub abi paluda psühholoogilt.

Allikas: Coco Bassey