Paljud inimesed mõtlevad, et miks see juukseharja puhastamine üldse nii vajalik on. Peale kammimist tõmbad karvad sealt küljest ära ja ongi ju puhas? Kindlasti mitte.

Tavaline juuksehari on mingis mõttes nagu käsn, mis imab endasse mustadest juustest tulnud rasu. Ehk kui sa kammid oma ilusaid puhtaid juukseid selle harjaga, millega paar päeva varem kammisid oma musti juukseid, on kõik see rasu ja mustus seal alles ning sa hõõrud seda oma puhastesse juustesse. Ei kõla ju eriti meeldivalt?

Juukseharja peaks puhastama regulaarselt umbes kord nädalas, seda juhul, kui sa oled üks neist, kes kasutab regulaarselt erinevaid juuksehooldustooteid, näiteks õli ja lakki. Kui sinu juuksehooldusrutiini sellised vahendid pigem ei kuulu, siis on mõistlik juukseharja puhastada umbes kahe või kolme nädala tagant.

Kuidas seda teha?

Kalla kaussi sooja vett ja veidikene šampooni ning sega. Eemalda juukseharjalt kõik karvad, mis sa sealt vähegi kätte saad. Aseta juuksehari vette. Kui see on sinu hinnangul eriti must, kasuta näiteks vana hambaharja, et kõiki vahesid küürida. Võid lausa üllatuda, kui mustaks vesi kausis muutub.

Kui juuksehari on sinu hinnangul enam-vähem puhas, võid enne vette asetamist vana kammiga eemaldada juukseharja vahedest kõik sinna jäänud karvad ning siis küürida see šampoonises vees puhtaks. Ära unusta hiljem korralikult loputada!

Kindlasti on palju naisi, kelle meelest ei ole mõistlik kord nädalas juukseharja puhastada, aga oma ilusate juuste nimel tasuks seda siiski teha tunduvalt rohkem kui kord aastas.

Allikas: Healthline