Enne, kui üldse edasi lähme, tuleb ära öelda, et vallaline olla on täiesti aktsepeeritav ja selle kohta küsimine pigem piinlik, aga kuna kuuled seda küsimust jätkuvalt edasi, siis aitame sul leida häid vastuseid. Nagu näiteks…

“Mida sa selle all silmas pead?”

Ära seda liiga kaitsva häälega küsi, aga me ju tahame kõik sellele küsimusele vastust. Vahel võib see olla pigem kompliment — ta arvab, et oled suurepärane inimene ja tema arust on loomulik, et mõni võimalik romantiline partner mõtleb sama.

Kuid vahel mõeldakse seda küsides hoopis, et oled suhtemaailmas läbikukkunud ning sel juhul jätku ta need mõtted parem enda teada.

“See on isiklik teema.”

Kui tunned, et oled väsinud sellele küsimusele vastamisest, võid ka küsija otse paika panna ja öeldagi talle, et see on su isiklik asi ning ei puuduta teda.

“See pole mu elus praegu prioriteet.”

Inimesed vajavad eri aegadel erinevaid asju. On aegu, kui soovimegi pühenduda karjäärile, sõpradele või iseenda vaimsele tervisele ning suhte loomiseks pole see just kõige parem aeg. Selliselt vastamine võimaldab sul viia jututeema su teistele prioriteetidele, millest sul ongi ehk mugavam rääkida.

“Ma ei ole kellestki hetkel huvitatud.”

See on ju täiesti normaalne põhjendus ja rohkem küsimusi tekkida ei tohiks.

“Kas vallalise staatuse juures on midagi imelikku?”

Proovi taaskord oma hääletooni kontrollida, aga ka see on normaalne küsimus ja ainus õige vastus sellele on “ei”.

“Noh…”

Kui see inimene küsib seda sult juba mitmendat korda, vasta nii, nagu on. “Ma olen vallaline, sest ma ei ole veel eelmisest suhtest üle saanud.” “Mul on pühendumisega raskusi.” “Kohtingutel käimine on jube tegevus…”

“Sest ma tahan.”

Olgem ausad, see ütleb kõik ära.

“Ikka veel?”

Kui tema küsimuses on sõnad “ikka” ja “veel”, on aeg ta paika panna, sest see viitab justkui on olemas mingi kindel ajajoon, mille jooksul pead enda ellu kellegi leidma, või muidu… Kui ta kasutab neid sõnu, on sul õigus kulmu kergitada ja lahkuda.

“Sest ma lihtsalt olen.”

Sa ei saa alati kontrollida, kas oled vallaline või mitte, täpselt samamoodi, nagu sa ei saa kontrollida, kas täna paistab päike või sajab vihma. Mõned asjad lihtsalt juhtuvad.

Allikas: Mashable