Oma suva järgi pesuvahendi lisamine aga tähendab enamasti seda, et lisatakse liiga palju puhastusvahendit ning see ei ole hea päris mitmel põhjusel.

Esiteks raiskab see raha, sest kui lisada kogu aeg liiga palju pesuvahendit, saab see ilmselgelt kiiremini otsa ja seetõttu on vaja ka rutem osta uus pesuvahend. Ei ole ju eriti mõttekas?

Teiseks tagab see olukorra, et masin ei suuda pesu piisavalt hästi loputada ja riietele jääb külge tugev pesuvahendi lõhn. Ehkki enamikel inimestel ei juhtu sellest midagi, siis tugevama allergiaga inimeste jaoks võib see tähendada sügelevat löövet.

Liigne pesuvahendi lisamine võib tagada ka olukorra, kus pesu on masinast välja võttes eriti märg, sest masin ei ole suutnud normaalselt oma tööd teha. Ja kui sul ei ole kodus kuivatit, siis praegusel ajal võib liiga märg pesu kuivada lausa mitu päeva.

Ja lõpuks kahjustab liigne pesuvahendi lisamine pesumasinat. Küll aeglaselt, aga kahjustab. Sest masin ei saa liigse pesuvahendi tõttu töötada nii, nagu ta peaks, ja seetõttu võib see ka oodatust varem katki minna.

Allikas: One Good Thing