Et aega juurde saada, tuleb vähem telefonis passida. Jah, just nii lihtne see ongi. Tegelikult see kõlab lihtsana, aga uuringud on näidanud, et keskmine inimene kontrollib oma nutitelefoni ärkveloleku aja jooksul keskmiselt iga kaheksa minuti tagant, ehk umbes seitse korda iga tunni jooksul. Ja ei vaadata lihtsalt kella, vaid keritakse uuesti uudiseid, sotsiaalmeediat, meili… See on halb harjumust, millest lahti saamine võib tekitada sinu päeva mitu lisatundi, mida sa varem kulutasid ainult telefonis passimiseks.

Aga kuidas seda teha, kui telefonisõltuvus on juba päris tugev? Alustada tasub alati tasa ja targu ning siin on paar head viisi, kuidas seda teha.

  1. Proovi teha nii, et sinu päeva esimesed ja viimased 30 minutit oleksid täiesti ekraanivabad.
  2. Kui ka sina oled see, kes iga tund seitse korda oma telefoni kontrollib, proovi see vähendada kolme korra peale tunnis, ehk vaata seda iga 20 minuti tagant ja ka siis ürita ennast kontrollida.
  3. Üks kord kuus võiksid proovida täiesti ekraanivaba päeva ja seda on hea teha koos pere või kallimaga. Saate teineteist uuesti tundma õppida!
  4. Iga päev (näiteks õhtul) leia see aeg, kus sa paned teadlikult oma telefoni ära ja lülitad selle täiesti välja. Avastad tõenäoliselt, et koristamine ja söögitegemine ei võtagi nii kaua aega.
  5. Ja kui sa arvad, et sinul küll telefoni kasutamisega probleemi ei ole, siis lae endale alla rakendus, mis näitaks sinu igapäevast ekraaniaega ja me usume, et sa võid negatiivselt üllatuda.


Allikas: Daily Mail