Tups-rohtliilia

Need, kellel on kodus siseviimistluses kasutatud palju tehismaterjale, võiks tuppa tuua mõne tups-rohtliilia. See taim on üks kergemini hooldatavamaid toalilli, sellepärast võib seda õhupuhastajat kõige sagedamini köögis näha. Õigesti hoituna kasvab temast lopsakas ja uhke ripptaim. Et õhk püsiks puhas, piisab tavasuurusga kodus 3-5 rohtliiliast.

Kuldviljakpalm

Kõige efektiivsem õhupuhastaja, eemaldab õhust toksilisi aineid. Küttperioodil, kui õhk muutub toas väga kuivaks, võib kasutada lisaks ka elektrilist õhuniisutajat. Palm on kiirekasvuline ja regulaarselt väetades kasvab lehepuhmas jõudsalt ning annab kiiresti soovitud lopsaka efekti. Sobib hästi näiteks töökeskkonna hubasemaks muutmisel ka kontorisse.

Luuderohi

Kui õhk kodus või kontoris on justkui seisma jäänud ja kuiv, siis võib olla väljapääsuks ronitaim luuderohu kasvatamine. Seda taime kirjeldatakse kui allergeenide peatajat. See on vähenõudlik ja õhku puhastav taim.

Draakonipuu

Draakonipuu hakkab õhku puhastama kohe, kui ta ruumi tuuakse. See on mugav taim näiteks kontorisse, kuna vajab vähest hoolt ja on leplik erinevate keskkonnatingimuste suhtes.