"Ma ei suutnud oma silmi uskuda, kui nägin, et mu parim sõbranna postitas paar päeva tagasi Facebooki ürituse, kus ta kutsub mind oma sünnipäevale. Mind ja veel 10+ inimest, meie ühist sõpruskonda. Kirjutas seal, et pidu toimub tema kodus ja lisas juurde, et kes kehvasti tunneb, see jäägu koju ja tähistavad siis kunagi tagantjärgi.

Ma läksin nii vihaseks! Kas ta siis ei näe, kui palju nakatunuid iga päev juurde tuleb? Inimesed on haiglates, vanavanemate juurde ei saa, maski kandmine on rangelt soovituslik, enamik püüavad ennast ja oma lähedasi hoida. Ja mida teeb tema? Suure sünnipäevapeo!

Kui ma ütlesin talle, et mina küll ei tule sinna enda tervisega riskima ja et ka tema võiks kaaluda peo ärajätmist, sest see ei ole üldse mõistlik, siis ta solvus ja ütles nipsakalt, et miks ja kuidas ma julgen arvata meie sõpradest nii halvasti nagu nad oleksid kõik haiged?

Ma ei pea nii arvama, lihtsalt see on kohutavalt vastutustundetu. Ta muidugi ei jäta oma pidu ära, ütles, et oma kodus teeb mis tahab. See teeb mind nii nõutuks. Ta oli enne nii normaalne inimene.

Muidugi on arusaadav, et ta tahaks oma tähtsat päeva korralikult tähistada ja sõpru näha, aga ega ta ei ole ainus. Me kõik oleme pidanud sellistest asjadest loobuma.

Lihtsalt uskumatu. Nii vastutustundetu. Ma ei saa aru, kuidas ta küll julgeb."

Lugejad, kas teie tutvusringkonnast on ka keegi praegusel ajal peo korraldanud? Kuidas te sellele reageerisite?