Inglismaal tegutsev šokolaadiekspert Jennifer Earle´i sõnul söövad inimesed šokolaadi valesti, sest enamik närib seda. Tegelikkuses tuleks seda mõnusat maiuspala pigem nautides imeda kui hoogsalt hammustada ja alla neelata.

Earle´i sõnul tuleks enne kui šokolaadi sööma hakkad, end selleks vastavalt ka meelestada ning söömisega mitte kiirustada. „Vaata šokolaaditükikest ja valmistu selle nautimiseks,” õpetab ekspert ja soovitab tükikest ka enne nuustada.

See valmistab sind maitsenaudinguks ette. „Nuusta kolm korda pikalt ja aeglaselt. Neljandal korral aga kiirelt. Kõige intensiivsem on lõhn aga siis, kui oled šokolaadist tüki hammustanud,” õpetab ekspert täiesti uutmoodi šokolaadi sööma.

Kui mõtlesid, et millal nüüd söömiseni jõuame, siis nüüd ongi aeg hammustada! Kui teed seda rahulikult ja nautides, viid end täiesti uuele maitserännakule. „Nii tunned šokolaadi erinevaid maitseid alguses, keskel ja lõpus.” See omakorda võib olla igale šokolaadifännile täiesti omaette kogemus.

Mõnusat nautlemist!

allikas: Daily Mail