1. Ära aja kingitusi sassi

Juhtub ka parimatega — õetütar saab karu asemel triikraua ja õde triikraua asemel mängukaru. See aasta kirjuta kohe kingitusele kaardike juurde, et sellist segadust vältida.

2. Jõulutuled peaksid siiski ohutud olema

Et pühad ikka ohutud oleks, kontrolli enne jõulutulede üles seadmist ikka üle, kas nad korralikult töötavad. Keegi ei tahaks, et Jõuluvana tuleku ajal kuusk ja tuba põlema läheksid. Ohutus ennekõike!

3. Ära liialda

Mis puudutab hooajalist sisustamist, siis sageli on vähem rohkem. Sul ei ole vaja seinu kullast ja karrast kirjuks värvida — piisab kui kinnitad aknale ilusa lumehelbekese ja paar armsat tulukest.

4. Ära eelda, et kõik on ideaalne

Pühad on niigi stressirohke aeg. Selle asemel, et natukene kõrbenud hane, katkiläinud jõulumunade või ümberkukkunud kuuse pärast paanikasse sattuda ja pisaraid valada, mõtle sellele, mis tegelikult oluline on. Pühad on selleks, et perega aega koos veeta. Naudi seda!

5. Ära hoia tulesid terve öö voolu all

Kui lähed magama, siis tõmba ka jõulutuled pistikust välja. Nii väldid ebameeldivaid üllatussituatsioone, mis tõelise tragöödia kaasa tuua võivad. Jõuluvana leiab ka ilma nendeta tee sinu juurde ilusti üles.

6. Ära kasuta ühekordseid nõusid

Jõulud on külluse aeg. Seega ei ole kuidagi sobilik, et lauale pandaks ühekordsed nõud. Isegi siis, kui need on ilusti hõbedaseks värvitud ja isegi siis, kui külalisi saabub nii palju, et nõusid hommikuni pesema peab. Laud olgu ikka ilus ja korralik!

7. Punane ja roheline ei ole ainsad jõuluvärvid

Su terve maja või tuba ei pea olema ainult punast, rohelist ja kuldset täis. Ka sinine on näiteks väga ilus toon, mis kena rahutunde toob. Katseta erinevaid värve, mis sinu majapidamisega sobivad.

8. Jõulutäht ei ole mürgine

Paljud inimesed pelgavad koju jõulutähe ostmist, kuna levib jutt, et lill on surmavalt mürgine. Jah, kui sa seda liialt sööd, võib küll seedeprobleeme tekkitda, kuid üks leht küll kedagi ära ei tapa. Jõulutäht on ilus lill, mis pühadel kenasti lauale sobib.

9. Ära unusta vannituba

Miks mitte tuua jõulumeeleolu ka oma vannituppa? See muudab kogu ruumi väljanägemist veelgi sensuaalsemaks ja hubasemaks.

10. Jõulukuusk vii välja ikka õigel ajal

Ära hakka selleks hulluks, kes jõulukuuske järgmise aasta pühadeni säilitada üritab. Kui on aeg läbi saanud, siis vii ka kuusk toast välja. Pole mõtet oodata, kuni kõik okkad ükshaaval küljest langevad.