Karjääriredeli esimene samm

Linnateatri näitlejat Märt Piusi (31) tunneme esmajoones filmist „Nullpunkt“, mis esilinastus 2014.aastal. Film põhineb samanimelisel romaanil, mille peategelaseks on eliitkooli õppima asuv Märdi kehastatud Johannes, kes peagi avastab, et klassikaaslased on arvanud ta heidikustaatusesse. Johannese tegelaskuju mängimine oli Märdi jaoks kõige esimene tõeline katsumus ja kogemus.

„See oli väga hea kaamerakool — olla 30 võttepäeva kaamera ees annab päris hea ülevaate, kuidas filmimeeskond tervikuna toimib ja mis on näitleja osa selles kõiges,“ kommenteerib Pius. Kuigi noortefilmi võtetest on möödas juba 6 aastat, peab Märt ikkagi seda rolli enda jaoks kõige kallimaks ja meeldejäävamaks. „Rääkides filmirollidest, siis eks ta nii ole, et kõige kallimad on need, kus osa kõige suurem. On rohkem süvenemisaega ja võimalust praktiseerida,” mõtiskleb ta.

Kohal siis, kui pomm kärgatab

Piuside perre sündis kevadel teine laps ning seetõttu on noortel lastevanematel veelgi rohkem käed-jalad nii pereelu kui tööeluga toimetulekuks tööd täis. Koos abikaasa Saaraga planeeritakse aega selliselt, et mõlemad saaksid panustada energiat ka huvipakkuvatesse projektidesse. Hiljuti osales Märt novembris esilinastunud põnevussarja „Tulejoonel“ võtetel, kus mängis pommidemineerijat.

Selline täiesti teistmoodi roll pakkus näitlejale uue huvitava kogemuse — näha ja praktiseerida, kuidas päriselt pommide kahjutuks tegemine käib. Sarjas aitab Märt ohjeldada Talllinna enda hirmu all hoidva pommipanija tegude tagajärgi. „Olen läbiv tegelane ja platsis siis, kui kuskil Tallinnas pomm kärgatab. Äge oli ka muidugi päris demineerija varustust kanda,“ lisas Märt oma rolli kirjeldamiseks.

Unistuste roll on veel ees

Märt on aastaid teleekraanidel figureerinud ja erinevates projektides kaasa löönud ning nüüdseks kindlasti paljude eestlaste südametesse pugenud. Näitleja sõnul puudub tal hetkel unistuste roll, mida kindlasti sooviks mängida. Pigem ootab ta, mis tulevikul talle veel varuks on. Märt on aga väga avatud uutele põnevatele rollidele. Ta naudib oma tööd teles, teatris ja filmides ning ei eelista ühte teisele, sest kõik on niivõrd erinevad ja omamoodi põnevad. Praegu käivad Märdil Tallinna Linnateatris Balti tragöödia proovid ning lisaks sellele valmistatakse ette ka Alo seriaali teist hooaega.