Pese juukseid harvem: liigne juuksepesu ja aina kiiremini rasuseks muutuvad juuksed on lausa nõiaring, mida sagedamini üritad oma juukseid puhtaks saada, seda enam pesed nendelt maha loomulikku rasu, mis karva toidab ja kaitseb, nii aga hakkavad näärmed omakorda enam rasu tootma, et tehtut taastada ehk ideaalne on jätta peapesude vahele vähemalt päev, parem kaks.

Sügavpuhasta peanahka: vaid puhta veega pead pestes jäävad alles nii mustus kui ka surnud naharakud, seega vajad pesuainet ja šampoon vali alati peanaha, mitte juuste vajadustest lähtuvalt ning paar korda kuus sügavpuhastava šampooni kasutamine aitab veelgi enam rasu peanahalt kätte saada.

Õige temperatuuriga vesi: kuumast dušist midagi lõõgastavamat on raske välja mõelda, kuid naudi seda pigem vannimütsiga pead kaitstes, sest kuum vesi avab juust kaitsva soomuskihi, mistõttu väheneb loomulik niiskustase ja karv muutub nõrgemaks ning kahusemaks.

Harjamisest võiksid nii mõndagi teada: harjased koguvad usinalt juuksehooldustoodete jääke, mustust ja surnud karvakesi, samuti ei ole nende eluiga igavene, puhasta harja regulaarselt, katkine ja pragudega viska aga kohe minema.