Jõulud pere seltsis ja muusikaga

Kõige erilisemaks jõulumälestuseks peab Sissi lauamänguöid. “Meie peres on harjumus mängida jõuluööl Eesti mängu kella kuueni hommikul. Ehk kui jõulupidu on läbi ja maja on vaikseks jäänud, siis me koguneme kööki, puhastame laua ära ja hakkame mängima lauamänge. Ja kuidagi me lõpetame alati Eesti mängu mängides,” räägib ta endale kõige armsamatest öödest.

Sissi, kes alustas laulutundidega juba 2-aastaselt, on alati imetlenud oma isa Dave Bentonit, kes juba 20 aastat on korraldanud jõulutuure. Kõige enam armastab ta enda sõnul hetke enne lavaleminekut, eriti tuuri viimasel kontserdil. “See moment, kui kõik on valmis, esinemisriided on seljas, kõik proovid on tehtud, rahvas koguneb saali ja ainus asi, mida me saame teha, on oodata. Siis mu isa alati ütleb paar sõna muusikutele ja tänab meid kõiki vägeva jõulutuuri eest. Ja paar sekundit enne lavale astumist ta kallistab mind ja ütleb, et kõik läheb suurepäraselt ja kõnnib lavale,” meenutab Sissi.

Jõulutuuri ideid arutab korraldaja perega

Miks isa kavatseb tuuride korraldamise lõpetada, ütleb Sissi, et kontserdi korraldamine on väga suur töö ja tuuri korraldamine on sellest veel raskem. “Huvitav on näha, kuidas asi hakkab nullist ilmet võtma. Kui ta jõulutuuri korraldama hakkab, siis ta alati istub meie perega maha ja käib välja idee seda teha. Siis me arutame kõik koos, et mis oleks teema ja tunnetus ja arutame natuke võimalusi. Ning paar nädalat hiljem, kui me uuesti maha istume, on tal juba kõik korraldatud ja meeletult suur töö tehtud. Minul puudub absoluutselt selline korraldamisegeen. Ehk müts maha talle,” kirjeldab Sissi oma isa.

Sissi kinnitab, et tuuride korraldamine on tema isale toonud väga palju rõõmu. “See on siiski kunst, alguses eksisteerib see idee ta enda peas ja lõpuks on ta laval sadade inimeste ees. Pärast viimast kontserti on ta alati nii uhke suure töö üle ja naudib selle töö tulemuse emotsiooni mitu päeva. Kuid ma olen ka näinud, kuidas selline ettevõtmine toob endaga nii palju stressi. Ta peab korraga suhtlema ja arvestama kümnete inimestega. Ja leidma asukohad, muusikud, prooviajad, tegelema logistikaga. Nagu öeldud — see on väga suur töö. Aga see moment, kui ta lavale astub, on see kõik seda tööd väärt,” tõdeb tütar. “Ma ei mäleta, millal meil kõigil oli jõulueelne aeg nii vaba. Aga samas, ta on seda alati nii palju nautinud. Väga seinast-seina on see emotsioon. Ma arvan, et pean ootama järgmist aastat ja alles siis saan näha, mida see vaba aeg endaga toob.”

Sissi ise paraku isa tööd ei jätka ja tõdeb, et temas korraldajat peidus ei ole. “Ma võin esineda kontsertidel ja osaleda projektides, kuni mina pole see, kes neid korraldab. Minu õde on see-eest meeletult hea korraldaja, võib-olla tema jätkab,” pakub ta.

Imeline energia ja jõulutunne

Sissi ütleb, et jõulukontserdilt on oodata imelist energiat ja jõulutunnet. Laval on peale nende perebändi veel imeline koor ja väiksemas koosseisus vokaalansambel, milles on Sissi suurema osa oma senisest elust laulnud ja mis on tema jaoks väga eriline. “Esitame klassikalisi jõululaule, aga ka laule, mis räägivad armastusest ja perekonnast. Isegi paar mu enda kirjutatud laulu tuleb esitusele. Ootan seda kõike juba põnevusega,” räägib Sissi.

Jaga
Kommentaarid