Taasavasta oma koduümbrust
Nüüd, mil jõulupraed on söödud ja kõik jõulufilmid vaadatud, on parajaks koormuseks teha üks korralik jalutuskäik.
Millal te viimati avastasite oma koduümbrust- mereäärt, metsa või raba? Siinkohal tasuks kindlasti aga vältida populaarseid ja rahvarohkeid metsaradu või kergliiklusteid.
Seepärast mõelge perekeskis välja, millised põnevad ja peidetud kohad on need, kus pole ammu käinud. Juba sobiva koha leidmine on üks vahva väljakutse!

Need vanad...lauamängud
Ajal, mil sugulastele ja tuttvatele külla minna ei ole mõistlik, tasuks oma perekeskis aega veeta nii lõbusalt kui võimalik.
Lauamängud on uus alternatiiv väljaskäimisele! Millal sa viimati Monopoli või Reis ümber maailma mängisid? Kas 5, 10 või 20 aastat tagasi? Igatahes on see piisav aeg , et kapinurgas tolmu koguv mängukarp uuesti välja võtta ja perega koos üks pingeline mäng maha pidada.

Korrastage ja meenutage
Sahtlid on igas peres need kõige põnevad kohad, kuhu aja jooksul koguneb ja ununeb kõik, mida kiirelt „silma alt ära” panna tahaks. Koos sorteerides saate kindlasti ühtviisi naerda kui ka kasuliku töö tulemusena kodu korda!
Kes sahtlitega aga vaeva ei taha näha, siis kindlasti on vahva korraldada ka üks reisimeenutuste õhtu. Ilmselt on ka teil aastate jooksul kogunenud hulgaliselt reisipilte. Ajal, mil üle piiri saamine on raskendatud, on paras aeg on reisipildid arvutist kokku otsida ja neid üheskoos vaadata.
Miks mitte ühtlasi ka lemmikud välja valida ja paberile printida? Kindlasti meenuvad paljud ilusad hetked ja täiendust saavad ka sinu sotsiaalmeedia kontod.

Looge kunsti!
Kui pere on koos, siis võiks ju koos midagi vahvat ja meeldejäävat teha. Mis oleks veel parem kui üheskoos loodud kunstiteos, mille saab hiljem mälestuseks seinale riputada? Joonistamine ja maalimine ilma igasuguse surveta või realistlike ootusteta on väga mõnus pingete maandaja. PS! Enne kui värvid välja otsite või ostate, vaadake oma kodu kriitilise pilguga üle. Ehk on mõni sein, mis vajaks hädasti kunstiteost? Kui on, siis saate sobivad värvid valida ja üheskoos vahva mäletuse luua.

Õppige nutikalt kokkama!
Kindlasti oled ka sina kuulnud maailmakuulsast zero waste ehk eestikeeli nullkulu põhimõttest, mis soosib kasutama kõik lõpuni. Ka toidujäägid. Oleme kindlad, et ka teil on jõululauast jäänud järele veel üht ja teist. Kõlblikke toidujääke ei tohiks kindlasti raisku lasta vaid pigem üheskoos külmkapp üle vaadata. Mida saaks teha järelejäänud kana, kartulite või köögiviljadega? Põnevaid ideid leidub palju!
Lisaks sellele, et nutikas kokkamine on omajagu ka põnev, on see lõpuks kasulik nii sinu rahakotile kui ka keskkonnale.