Mis on mürgine sõprussuhe?

See on suhe, kus inimene paneb sind halvasti tundma, kui ta teeb sulle solvavaid märkusi, kui ta mängib sinuga. Kui ta on kade ja keelab sul teiste inimestega suhelda. Kui sa tunned end õnnetuna. Ja kahjuks saad sa liiga hilja aru, et tegemist on mürgise suhtega. Kui peale sellise inimesega koos olemist tunned sa end halvasti ja mõistad, et sa oled kaotanud kogu enesekindluse, siis võib-olla ei ole selle inimese kavatsused sinu vastu heasoovlikud. Sõber peaks sinus tekitama head tunnet, mitte tegema sind õnnetuks ja panema sind kannatama. Mürgine inimene aga mängib oma “sõbraga”, teda huvitavad ainult materiaalsed asjad ja tema enda elu.

Millised märgid aitavad sellist inimest ära tunda?

Kui sa räägid talle headest uudistest, kas ta tunneb rõõmu? Kas ta ütleb sulle tihti selliseid asju, mis sulle haiget teevad ja teeb sulle etteheiteid? Teie suhte alguses oli ta võib-olla teistsugune, ta kiitis sind ja tundus, nagu mõistaksite te teineteist. Ühel hetkel aga ta muutus sinu suhtes ja sellest ajast saati tunned sa end halvasti iga kord, kui sa temaga suhtled. Sa tunned end halvasti ka iga kord, kui pead temaga kokku saama.

Sõprussuhe muutub mürgiseks sellest hetkest, kui see tekitab sinus masendust ja paneb sind halvasti tundma. Sa võib tunda end halvasti, ilma et sa teaksid selle põhjust. Sa võid end tunda nagu kannaksid sa rasket koormat oma seljas, peale seda, kui sa oled selle inimesega koos olnud. See on märk, et see inimene ei soovi sulle head. Lisaks sellele tekitab ta sinus süütunnet. Sul on tunne, nagu ei suudaks sa kunagi olla tema ootuste tasemel, nagu ei teeks sa kunagi midagi hästi. Ka need on märgid, et see suhe ei ole normaalne. Samuti võib su sõber olla energiavampiir, kes võtab ära kogu sinu energia ja kurnab su ära selle aja jooksul, mis te koos olete.

Kuidas temast vabaneda?

Nii nagu igas suhtes, nii ka sõprussuhtes — kui sa ikka tunned, et midagi on valesti ja suhe selle inimesega paneb sind halvasti tundma, siis põgene. Sa ei peaks tundma masendust, süütunnet, kurnatust ja kurbust inimese seltsis, kes sulle head soovib. Mõtle selle üle järele. Kas sa tõesti tahad olla sellise inimesega? Mõne lähedase inimese abi võib sind aidata sellisel puhul, et paremini olukorda näha ja vaadata, mida edasi teha. Ning loomulikult võib sul vaja minna psühholoogi abi.

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid