"Ma ei tea, miks, aga millegipärast on see lihtne kukli-vahukoore kombinatsioon ääretult mõnus. Eriti kui lisada ka pisut hapukat moosi, mis lisanüanssi annab. Hea kukli saladus on hästi maitsestatud ning kergitatud pärmitainas. Tihke vähekerkinud kukkel ei paku erilist maitseelamust. Selle retseptiga aga ei pea muretsema, et kukkel taoline tulekski," kirjutab Getter oma blogist Thyme Out.

Vaja läheb:

500g või pisut peale Veski Mati eriti head nisujahu (lisada esialgu pigem vähem)
2,5 dl piima, käesoojana
35 g presspärmi või pakk Veski Mati kuivpärmi
75 g võid, sulatatuna
1 dl suhkrut
1 muna
pisut soola

Kõigepealt soojenda piim umbes 37kraadini. Sellele lisa pärm ning sega kokku. Seejärel lisa suhkur, sool ning u pool jahukogusest, sõelutuna. Sega ning lisa ka või ja muna. Lisa ülejäänud jahu ning sega see kõik ühtlaseks ning hinda, kas tainas on piisavalt paks või vajab veel pisut lisajahu (kui väga kleepuv, lisa natuke juurde). Sõtku korralikult ning lase kerkida. Mina kergitan 50kraadini soojendatud ahjus räti all. Kui kahekordseks kerkinud, jaota vastavalt soovile 50-100g pätsikesteks ning veereta pallid. Kergita ka neid ahjuplaadil veel 15-30 minutit. Pintselda munaga ning küpseta 220kraadises ahjus u 15 minutit või kuni kaunilt kuldsed.

Lase täielikult jahtuda ning täida moosi ja vahukoorega, peale puista tuhksuhkrut.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena