Korrastamine ja sortimine

„Oma kogemusest kodus teame, et enamasti vedelevad määrdunud ja puhtad riided läbisegi toolidel, pesumasinal või kusagil mujal. Kui on olemas pesukorv, on seda enamikul juhtudel ainult üks, nii et riided on sortimata,“ ütles Tammekivi. Ta soovitas kasutada eraldi pesukaste pesemistemperatuuri või värvi järgi, märgistada need piktogrammide või siltidega ja paigutada need riidekappidesse, vannituppa või muudesse meelepärastesse kohtadesse. Oluline on hoida neid seal, kus tavaliselt riideid vahetatakse ja kuhu neid on mugav jätta.

Teine tähelepanek – puhastus- ja töövahenditega ülekoormatud põrandad – nende korrastatud hoidmiseks võib olla kasulik ratastega abilaud (või laste olemasolu korral – kõrgemal asuvad lukustatavad kapid). Nagid sobivad suurepäraselt kokkupandavate kuivatusrestide ja kokkupandava triikimislaua hoidmiseks, kui neid parasjagu ei kasutata, samuti riiete õhutamiseks. Perfotahvel võtab vähe ruumi, kuid on funktsionaalne ja seda saab kohandada nagide ja riiulitega. See sobib imeliselt väiksemate esemete, näiteks pesulõksude, riidepuhastusrullide või kääride hoiustamiseks.

Muuda pesemine ja puhastamine jätkusuutlikumaks

Enamiku riiete pesemiseks ei ole kuuma vett vaja – ja seda kindlasti mitte igal pesukorral. Energiakulu vähendamiseks pese oma pesu 30 kraadi juures. Kangad kestavad kauem ja energiakulu on väiksem, kui kuivatad pesu riputades või pesukuivatusrestil. Enamgi veel, ehk ei tulegi kõiki riideid alati pesta, ehk piisab nende värskendamiseks ka lühiajalisest õhutamisest? Kantud rõivaste õhutamine säästab mitte ainult vett, vaid vähendab ka nende kulumist, nii et need kestaksid kauem. Kui tahad aga oma rõivaid ja esemeid tulevikus annetada või taaskasutusse viia, siis võiksid ka nende jaoks leida mõned käepärased lisakastid.