Californias läbiviidud uuringutöö menopausi läbinud naiste peal tõestas, et just mandlite igapäevane söömine aitab vähendada kortse ja vananemise märke, parandades samal ajal naha jumet.

Kõik viljad on tervisele väga kasulikud. Kirsimahl aitab võidelda unetuse vastu, mustikad muudavad igemed tugevamaks, sidrunimahla joomine hommikul tühja kõhu peale annab ilusa ja särava jume.

Kaks peotäit mandleid iga päev aitab siluda ja vähendada kortsude hulka.

Ka pähklid on tervisele kasulikud. Mandlid sisaldavad küll rohkesti kaloreid, aga kahe peotäie söömine päevas ei tekita lisakilosid. Lisaks sellele on mandlitel kortsudevastane toime. Hiljuti läbiviidud uuringu kohaselt aitab mandlite igapäevane söömine parandada naha üldist seisundit ja võidelda kortsude vastu.

Peale 16-nädalast uurimistööd täheldasid teadlased osavõtjate seas ligi 15% kortsude vähenemist. Uurimistöö käigus olid osavõtjad tarbinud igapäevaselt kaks peotäit mandleid (2 korda 30g) päevas. Seega selgus, et mandlite igapäevane söömine osutus tõhusaks vahendiks kortsude ja jume parandamisel naiste seas.

Mandlid sisaldavad rohkelt E-vitamiini

Mandlid sisaldavad rikkalikult E-vitamiini (peotäis mandleid katab 60% meie päevasest vajadusest), oomega-9, B-grupi vitamiine, magneesiumi ja kaaliumit. Sellepärast polegi üllatav, et regulaarse ja piisava tarbimise korral parandab see naha seisukorda ja mõjub kortse vähendavalt. Loomulikult oleneb naha seisukord ka teistest välistest teguritest nagu suitsetamine ja liigne päikese käes viibimine.

Allikas: Kodused Lood

Jaga
Kommentaarid