Mindset coach Karmo Kivi selgitab, et lollikindel viis eesmärkideni jõudmiseks on leida oma kirg. Kuidas seda aga teha? Kivi sõnul on selleks 4-sammuline protsess.

Samm 1. Alustuseks võta paber ja pliiats ning koostada nimekiri kõigist tegevustest ja asjadest, mida sooviksid teha või omada kui raha poleks takistuseks ja sa ei tunneks ka hirmu ebaõnnestuda. Kirjutada üles kõik, mis mõttesse tuleb, alates unistuste maja ostmisest, oma ettevõtte loomisest kuni uue võõrkeele õppimiseni.

Samm 2. Igale kirjapandud eesmärgile või soovile lisada skaalal 1-5 hinne, kui väga seda soovitakse. Kui tunned elevust ja väga sooviksid seda teostada, pane hindeks 5, kui soovid seda, aga see pole sinu jaoks oluline, pane hindeks 1.

Samm 3. Vaadata nimekirja kolmandat korda ja teha hindamine veel kord läbi. Sel korral vastavalt oma uskumustele. Kui arvad, et seda eesmärki pole sa võimeline ellu viima, pane hindeks 1 ja kui usud kogu südamest, et võid seda saavutada, siis hinne 5.

Samm 4. Vaata üle oma nimekiri ja vali soov, mida väga soovid saavutada ning millel oled ka oma uskumuste skaalal pannud hindeks 3 või 4. Kas see tekitab sinus suurepärase tunde ja soovid seda kirglikult ellu viima hakata?

Usu endasse ja vii see soov või eesmärk ellu.

Otsusta, mida sa tahad, kirjuta see üles viisil nagu oleksid selle juba ellu viinud; korda seda sügava tänutundega seda avaldust päeva jooksul valjusti mitmeid kordi; asu tegutsema oma eesmärgi suunas ja pühendu. Usu endasse ja vii see soov või eesmärk ellu.

Kivi sõnul on see protsess üks sihte seada aitav harjutus, mis aitab inimesel võtta vastutust oma tulemuste eest ja elust rõõmu tunda.

Selleks, et oleks võimalik kasvada ja areneda, tuleb võtta aega, et endasse vaadata ja oma soovid, mida kirglikult tahad saavutada, ära tunda

Kui sa ei suuda välja mõelda, mis sulle meeldib, kanna iga päev igal pool endaga kaasas märkmikku!

“Kui sa ei suuda välja mõelda, mis sulle meeldib, kanna iga päev igal pool endaga kaasas märkmikku ning pane iga kord, kui leiad end mõttelt, et “ohoo, seda teha oleks päris tore,” sinna kirja. Vaata aeg-ajalt seda nimekirja, et kas midagi kirjapandust tekitab sinus põletava soovi seda mõtet ellu viia. Abiks võib olla ka see, kui revideerid tegevusi, mida sulle lapsepõlves meeldis teha. Kui määratled soovi või tegevuse, hinda, kui suur on sinu uskumuse aste see soov ellu viia Kui uskumuste skaalal paned sellele hindeks 3 või 4, on suund käes.

Tegutsedes kasvab enesekindlus

Millal iganes sul midagi edukalt esimest korda välja tuleb, kasvab sinu enesekindlus. Kivi selgitab, et sama juhtub ka selle neljaastmelise protsessiga, kui hakkad seda teadlikult kasutama iga oma soovi ellu viimiseks.

“Sa hakkad seadma üha suuremaid ja suuremaid eesmärke. Ja hakkad end tundma võimeka ja rõõmsana. Kahtlemiste asemel ütled endale: “Ma teen selle teoks!”

Edukus on alati vaid ühe otsuse kaugusel. Otsusta, et teed selle teoks. Keskendu ja see saabki teoks,” ütleb Karmo Kivi.