Nimelt kui sa peale hommikusi tegemisi peeglisse vaatad, võiksid võtta minuti või kaks, et endale midagi head öelda. Enne, kui kodust välja kiirustad, tasub vaimse tervise huvides ja iseenda rõõmustamiseks endale häid sõnu lausuda.

Kui kelleltki küsida, millal ta viimati endale midagi head ütles, on vastuseks tavaliselt pik vaikus, sest enda kiitmine ja iseendale ilusate sõnade lausumine ei ole eestlastele eriti omane. Tekib kahtlus, et mida küll endale öelda?

Lase fantaasial lennata! Ütle endale midagi head kas välimuse, enda sisemuse, oma saavutuste, motivatsiooni või eesmärkide kohta. Võid ka mõelda, mille üle sa just tänasel hommikul tänulik oled. Aga peaasi, et sa keskenduksid iseendale, mitte ei mõtleks oma kaaslase, laste või pere peale. Ei, see ei ole egoistlik lähenemine, kui sa võtad iga päev minuti või kaks, et endale häid asju öelda.

Kui sa ei ole seda varem katsetanud, võta endale alguses eesmärgiks proovida seda näiteks kaks nädalat järjest igal hommikul. Peale neljateistkümne päeva möödumist saad analüüsida, kas sinu mõttemaailmas on midagi muutunud. Oled sa nüüd ehk positiivsem ja sammud kodust välja enesekindlamana?

Jaga
Kommentaarid