1. Su partner domineerib

Tunned end väiksena ja nõrgana, sest su partner paneb sind end nii tundma? Võim ei ole üdini paha, kuid suhtes peaks olema esindatud võrdsus ja võim peab olema jagatud.

2. Sind kritiseeritakse

Kui keegi kritiseerib kogu aeg su välimust või käitumist, pole see õige. Tagasiside ja kriitika on kaks erinevat asja ja viimane neist võib viia tõsiste vaimsete tervisega seotud probleemideni.

3. Sulle öeldakse ette, mida teha

Kellelegi ei meeldi, kui neid kamandatakse. Kui üks on teise suhtes võimutseja ja annab teisele kogu aeg juhiseid ja käske, tunneb teine inimene end teenijana.

4. Su partner kontrollib sind

Sinu aeg, rahaasjad, sõpradevalik ja perega ajaveetmine peaks kõik olema sinu enda otsustada. Kui keegi aga seda otsustusvõimet piirab, võib see päädida depressiooni haigestumisega.

5. Su partneril on alati õigus

On väga normaalne, kui su armastatul on õigus. Seda aga senimaani, kuni ta ei väida, et tal alati õigus on. Kui ta ei suuda vigu tunnistada, on see probleem, sest järelikult oled alati kõikides vigades sina süüdi!

6. Su partner on depressioonis

Depressioon on nakkav. Mitte samamoodi nagu gripp, aga võib juhtuda, et üks võtab teise käitumisviisi üle ja hakkab isegi maailma läbi mustade prillide nägema. Julgusta oma kaaslast abi otsima.

7. Su partner on vägivaldne

Kui ta kutsub sind nimedega, manipuleerib sinuga, solvab sind või koguni lahendab probleeme kätega, on sul aeg selle suhtega hüvasti jätta. Vajadus kellelegi haiget teha, on armastuse ja hoolivuse vastand ja varem või hiljem mõjub sellises suhtes olemine tervisele.

8. Su partner ei tee oma osa

Kui näed, et ainult sina selles suhtes pingutad, võib see kurvaks teha. Kas ta aitab koos sinuga koristada, enne kui külalised jõuavad või midagi teie mõlema jaoks kodus ära teha? Kui ei, ajab see tõenäoliselt vihaseks, sest miks ainult sina pead vaeva nägema?

Kui oled oma suhtes või abielus kurb, mõtle selle peale, mis seda kurbust põhjustab ja proovi otsida lahendus. Kui sa lahenduseni ise ei jõua, pöördu nõustaja poole.