Koleda töötlusega kaeti kinni 80 tüdruku dekoltee- ja õlapiirkond. Kooli juhtkond teatas kohalikule meediale, et muudatused tehti selleks, et fotod oleksid vastavuses riietumisreeglitega, mille kohaselt peavad tüdrukute särgid olema tagasihoidlikud.

2020–2021 õppeaasta riietumiskoodeksi kohaselt pidid tüdrukute särgid katma kogu õla ning olema tagasihoidlikud, mitte paljastavad ega häirivad. "Liigne meikimine" ei ole lubatud ja "ekstreemsed soengud" samuti mitte.

Seksistlik topeltstandard

Õpilaste sõnul tehti töötlus ilma nende loata ja töötlemata jäeti kõik poiste fotod.

"See on seksistlik topeltstandard ja on häiriv ning arusaamatu, et kooli juhtkond vaatas tüdrukute pilte ja otsustas, et veidi paljast keha pildi peal on seksuaalne," väidab Riley O'Keefe, üks koolilõpetajatest.

Riley ema Stephanie Fabre sõnas BBC-le, et vahejuhtum juhtis tähelepanu millelegi, mis algselt ei olnud probleem, sest keegi ei oleks aastaraamatus olnud originaalpilte vaadanud ja mõelnud midagi muud peale selle, et tegemist on kaunite üheksanda klassi õpilastega.

Kooli poolt tehtud muudatused on olnud osadele tüdrukutele emotsionaalselt laastavad, sest pilte töödeldi nii halvasti, et neist tehtid omakorda mõnitavad naljapildid, mida levitati erinevates suhtluskanalites, näiteks Snapchatis.

Kuid mitte kõik vanemad ei olnud muudatuste vastu. Ühe lõpuklassi õpilase vanem Rachel D'aquin kiitis töötluse heaks.

"Kui vanemad ei õpeta kodus oma tütardele riietumisetiketti, peabki kool sekkuma."

Kriitikatulva tulemusena on kooli juhtkond otsustanud maksta aastaraamatu raha, mis on umbes 70 euro väärtuses, tagasi vanematele, kes olid muudatustest häiritud.

Allikas: BBC