Stress

Tööga või pereeluga seotud stress võib kimbutada igaüht ja kui stressitase on kõrge, on tõenäoliselt ka libiido madal.

Suhteprobleemid

Partneritevahelised suhteprobleemid on kõige tavalisemad seksiisutapjad. Kui probleem on suhet segav, tuleks pöörduda suhtenõustaja poole.

Alkohol

Mõõdukas koguses alkoholitarbimine võib seksiisu suurendada, kuid liigtarbmise korral võivad erinevad kehafunktsioonid mitte toimida. Ka partneri jaoks võib liigne alkoholi joomine eemaletõukav olla. Kui tunned, et kuritarvitad alkoholi, otsi abi.

Vähe und

Kui oled hommikul liiga vara tõusnud või õhtul liiga hilja magama läinud, pole sul tõenäoliselt seksiisu. Väsimus matab kõik seksikad tunded enda alla ja kui tahad selles vallas midagi muuta, vaata esmalt üle oma uni.

Lapsed

Päevast päeva lastega tegeledes on pea võimatu end seksikana tunda. Palu, et keegi vaataks lapsi või palka lapsehoidja, et kallimaga kahekesi aega veeta.

Ravimid

Mõned ravimid võivad seksiisu pärssida: antidepressandid, vererõhuravimid, rasestumisvastased pillid jne. Räägi oma murest arstile, kes vaatab doosid üle või määrab uue ravimi.

Ülekaalulisus

Kui oled ülekaaluline, ei pruugi sa end seksikana tunda või hoiab sind tagasi madal enesehinnang. Enesearmastus on oluline ja kui tunned, et sul sellest napib, võiksid rääkida nõustajaga.

Erektsiooniprobleemid

Mehed, kellel on erektsioonihäired, võivad end voodis ebamugavalt tunda ja soorituse pärast muretseda. Erektsiooniprobleemidele on aga ravi olemas ja abi saamiseks tuleks pöörduda arsti vastuvõtule.

Madal testosteroonitase

Vananedes langeb ka mehe testosteroonitase ja võib väheneda huvi ja soov vahekorda astuda.

Depressioon

Kui võtad antidepressante, võivad need seksiisu vähendada. Kui see teeb sulle muret, ütle seda kindlasti oma arstile ja räägi sellest ka oma psühhiaatriga.

Menopaus

Menopaus vähendab sugutungi. Tavaliselt on põhjuseks see, et menopaus võib tekitada tupekuivust ja seetõttu ka vahekorra ajal valu. Iga naine on aga erinev ja ka pärast menopausi on võimalik head seksi nautida.