“Suurem osa sellest, mida nimetame näo puhul tavaliseks vananemiseks, on tegelikult põhjustatud UV-kiirgusest,” selgitab dermatoloog Justine Hextall.

Suvel võib tekkida tunne nagu meie nahk oleks niisutatud, kuid tegelikult vajab see siiski vedelikku. Päiksevalguse, ujumise ja higistamise kombinatsioon võib naha kuivaks muuta.

Kuidas oma nahka päikselisel perioodil kaitsta?

1. Enneta vedelikupuudust

Ära unusta päiksekaitsekreemi. See on imeravim, mis aitab näonaha vananemise vastu. Mida kõrgem SPF, seda parem. Kuuma ilmaga võib tunduda, et nahka polegi niisutada vaja, kuid peaksid seda ikka tegema. Kasuta suviti vedelamaid kreeme.

2. C-vitamiin

C-vitamiini leiab erinevatest näoseerumitest ja -niisutajatest. Kui C-vitamiin ja päiksekaitsekreem kokku panna, oled UV-kiirguse vastu eriti hästi kaitstud!

3. Paranda retinooliga

Selleks, et naharakud pidevalt uueneksid, võiksid nahka õrnalt koorida. See stimuleerib ka kollageenitootlust ja tänu sellele paraneb naha tekstuur ja jume on klaarim. Kasuta enne magamaminekut tooteid, mis sisaldavad retinooli, see teeb naha päiksekahjustustele vähem vastuvõtlikumaks.

Allikas: She Knows