Näiteks ei sobi keskealise naise vistrikuraviks sama vahend, mis teismelisele tüdrukule. Samuti on võimalik kulutada väga palju raha erinevatele kollageeni toidulisanditele, saamata seejuures kätte isegi päevast vajalikku kogust. Kuidas ilumaailmas kavalalt orienteeruda, õpetab Elustiili podcast’i uues episoodis dermakosmeetika e-poe Rosena.ee juht Karin Telling.

„Näiteks oleme harjunud mõtlema, et punnid on puberteediea probleem, aga see ei ole enam üldse nii. Täna on inimesed vistrikega hädas ka siis, kui nad on 30+ ja 40+,“ ütleb Karin ning lisab, et selles eas vajab näonahk aga hoopis teistsugust lähenemist. „Vistrikuvastased tooted on tihti mõeldud just noorematele inimestele ja tihtipeale on need kuivatava toimega. Alates teatud vanusest hakkab meie nahk looduse poolest kuivemaks muutuma, ja siis ei taha enam ükski naine oma nägu kuivatada, vaid hoopis vastupidi, niisutada. Siis tuleb ka leida vistrike raviks oma vanusele sobiv toode,“ ütleb Karin.

Saates annab Karin ka suvise nahahoolduse kohta palju kasulikke nippe. „Päikesel on väga suur mõju meie nahale. Osal läheb suvel näonahk hullemaks, nägu hakkab punetama või hakkab kuivama, ka vistrikke võib tulla senisest rohkem, osal võib näonahk minna aga hoopis paremaks. Päike paneb ka meie naharakud kiiremini uuenema. Üheltpoolt on see hea, aga teisalt, kui me pole laisad ega viitsi nahka puhastada, siis tähendab see umbes poore ja ketendavat nahka.“ Lisaks soovitab Karin nahka koorida pigem õhtusel ajal. „Suvisel ajal naha koorimine hommikul muudab naha päikesekiirgusele palju vastuvõtlikumaks. Lisaks kõigele muule tähendab see ühtlasi ka, et pigmendilaigud on kergemad tulema.“

Muu hulgas tehakse juttu ka sellest, miks ikkagi peaks päikesekaitsekreeme kasutama, kuidas enda jaoks sobivaim valida ning mida ikkagi tähendab SPF-i number pakendil.
Karin tutvustab ka uusi trende ilumaailmas ning ütleb, et viimase aja uuemad päikesekaitsekreemid ei paku enam kaitset ainult UVA- ja UVB-valguse eest, vaid kogu valguse eest. „Täna me teame, et meid muudab vanemaks ka sinine – ning infrapunavalgus. Uuemad päikesekaitsetooted sisaldavad juba mitmekülgset kaitset kõikide valguste eest.“

Lisaks on podcast’i kuulajatele mõnusa üllatusena Rosena.ee e-poes kehtima pandud sooduskood ELUSTIIL, mille kasutamisel saab 20% soodustuse juuni lõpuni kogu kaubavalikult. Sealjuures kehtib sooduskood ka toodetele, millel on juba allahindlus.

Millist kollageenitoidulisandit tasub osta, mis on enneaegse vananemisega võitlemise puhul esmatähtis ning millised Rosena.ee e-poe tooted on populaarsemad, kuula juba podcast’ist:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid