1. Lisad toidule liiga palju soola

Liiga suures koguses tarbituna saab soolast sinu arterite vaenlane. Seega ära tõsta soolatopsi laua peale, et end liigselt ahvatleda.

2. Sa ei söö hommikust

Kui sa hommikust ei söö, siis võivad sul tekkida keskendumishäired. Su aju ja organism vajavad energiat.

3. Sa ei kanna päikeseprille

Päike võib nägemist kahjustada, tekitades silmakahjustusi, päikesepõletust, mis võib tekkida sama hästi sarvkestal, kui nahal; hallkae... Päikeseprillid peaks endale muretsema korralikust prillipoest.

4. Sa magad enamasti kõhuli

Kui sul on harjumus kõhuli magada, siis mõtle sellele, et selline magamisasend mõjub seljale ja kaelale koormavalt. Ja see võib põhjustada pea- või kaelavalusid.

5. Sa närid küüsi

Ära unusta, et küüned on tõelised bakteripesad. Närides küüsi, ohustad sa oma tervist mitmete erinevate põletikega ning samuti teed sa sellega hammastele ja igemetele kahju. Sellisel puhul aitab küünte lakkimine, kuni küüneplaat on taas tugevaks saanud.

6. Sa veedad töö juures terve päeva istudes

Istudes päev otsa arvuti taga, tõstab istumine su vererõhku. Istuv eluviis tõstab ka südame-veresoonkonna haiguste riski. Sellepärast oleks hea, kui vähemalt telefonile vastates sa kõnniksid ringi ja teeksid iga kahe tunni järel pausi, et natuke liikuda.

7. Sa ristad jalgu istudes

Jalgade ristamine istumisel surub veresooned kinni ning häirib vereringet. Samuti mõjub see halvasti kehahoiakule ning võib põhjustada lülisamba nimmeosa piirkonnas valu.

8. Sa ootad liiga kaua enne tualetti minekut

Kui sa hoiad end tagasi selleks, et mingit pooleliolevat tegevust lõpule viia, siis võib ühel hetkel harjumus saada. Kui uriin jääb liiga kauaks põide, tõstab see märkimisväärselt põiepõletiku riski. Ära unusta juua iga päev piisavalt vett.

9. Sa ärkad nädalavahetustel väga kaootiliselt

Kui sul on harjumus nädalavahetustel kauem magada, siis häirid sa sellega oma loomulikku rütmi. Hea on proovida nädalavahetusel ärgata umbes samal ajal nagu nädala sees.

10. Sa lükkad kõike järgmise või ülejärgmise päeva peale

Kui sa lükkad kõike homse peale, siis võib see tekitada sinus masendust ning pikendab nende asjade nimekirja, mida on vaja ära teha.

11. Sa lükkad arstivisiite edasi

Oma tervisesse tuleb tõsiselt suhtuda.

Allikas: Kodused Lood