Keskea madalseis

Keskeakriisile viitavad mitu märki, nagu suuna puudumine ja eluga üleüldiselt mitte rahul olemine. See juhtub tavaliselt umbes 37-aastase või vanemana. Mõlemad sood tunnevad ennast selle protsessi käigus väga imelikult. Mehed tavaliselt mõistavad ennast hukka, kui neil puuduvad tööalased saavutused, ning naised kahtlevad, kas on ikka piisavalt head abikaasad ja emad.

Uuring väidab, et õnn meie eludes on U-kujuline

Õnnelikkus on kui U-kujuline kurv meie eludes. Tavaliselt alustame me õnnelike noortena ja siis jõuame ühel hetkel keskeakriisi. Asjad hakkavad uuesti ülesmäge minema, kui naised jõuavad viiekümnendate eluaastateni.

Üle 50-aastased naised ei ole kunagi varem õnnelikumad olnud

Selles vanuses on naised vabad väikeste laste kasvatamise koormast, pidevast stressist karjääriredeli ronimisel ja möödas naudingute ohverdamisest, et mugavat elu elada. Need on peamised põhjused, miks selles vanuses naised elavad oma parimat elu. Tavaliselt ei saa 20ndates eluaastates noorte ootused reaalsuseks, millest areneb lõpuks välja keskeakriis. Uuringute kohaselt saadakse vananedes sellest stressist lahti, leitakse uuesti oma sisemine rahu ning õnn koos uute kogemuste ja veelgi parema enesehinnanguga.

Head uudised kõikidele vananevatele naistele

Praeguse tipptasemel meditsiini, kosmeetika, armastuse leidmise tabude vähenemise ja väljakujunenud tööstaatuse tõttu on palju põhjuseid, miks naised (ja mehed) elavad nüüd pikemat, tervislikumat ja õnnelikumat elu. Toome välja mõned põhjused:

Rohkem vabadust

Kui lapsed on kodust lahkunud, on naistel rohkem aega iseendale keskenduda ja elu nautida.

Aja kiire tempo aktsepteerimine

Tähtis on teadmine: pole mingit häbi asjaolus, et meie kehad vananedes muutuvad.

Uute riskide võtmine

Näiteks on selles vanuses tavaline uues töökohas oma tõelise kire leidmine, õnnetust abielust lahti ütlemine või reisimine. On saabunud uus generatsioon tarku ja eneseteadlikke naisi, kes elavad oma parimat elu 50-aastastena. Suurteks eeskujudeks on Jennifer Lopez, Julia Roberts ja Jennifer Aniston.

Allikas: Brightside

Jaga
Kommentaarid