Mereväe ohvitserid keeldusid naise nime avaldamast ja tema kohta rohkemate detailide teada andmisest. Naine oli üks 17st madrusest, kes lõpetas ja es said neljapäeval oma märgid kätte. Ühtlasi on ta samuti esimene 18st naisest, kes kandideeris ja treeningu läbis.

Õrnemast soost madruse edu on märgiks, et naised on pääsemas sõjaväe kõige raskematesse ja konkurentsirohkematesse töökohtadesse, ja seda kõigest viis aastat pärast kõikide lahingupostide avamist naissoole.

Temal koos teiste lõpetajatega on nüüd võimalus saada eksperdiks salajasetel erioperatsioonidel ning kaitsta oma riiki.

18st naisest, kes soovisid tööd mereväe eriüksuses, ei lõpetanud 14 treeningut. Viis nendest treenivad siiani. Statistika järgi läbivad treeningu edukalt ainult 35% naistest ja meestest, kes üritavad seeläbi pääseda eriüksusesse.

Aasta tagasi sai üks naissõdur esimeseks naiseks, kes lõpetas sõjaväe eliiteriüksuse kursuse ning ühines tiimiga, milles olid eelnevalt ainult mehed. Ka praegu on paljud naised treenimas, et ühineda erinevate eriüksuste gruppidega.

Seni pole ükski naine suutnud edukalt läbida mereoperatsioonide treeningut. Alates 2016. aasta augustist on üheksa naist küll üritanud, kuid koos paljude meeskandidaatidega said nad küll teisest etapist läbi, kuid tulemused ei täitnud ootusi. Alates 2016. aastast on ainult 40% mereväelastest läbinud treeningu.

Samuti on hetkel kaks naist värvatud õhuväe eriüksusesse. Üks neist juba lõpetas treeningu ning ka teine asub kohe pärast selle lõpetamist tööle.

Et saada mereväe eriüksusesse, on tarvis läbida 2-kuuline ettevalmistuskursus, 3-nädalane orienteerumine Coronado mereväe eriüksuste keskuses ning lisaks õpitakse seitsme nädala jooksul navigatsiooni ning erinevaid oskusi, mida merel vaja läheb, seoses füüsilise tervise ja ohutusega.

Allikas: Wchs