Kogu loo iroonia seisneb lihtsuses, mida mehed vajavad. Seda polegi nii väga palju, kuid millegipärast kipuvad naised sedagi natukest lihtsalt eirama. Enamik mehi on tegelikult väga mugavad ning kui põhilisemad vajadused on rahuldatud, suurem osa meestest ei kiirustata olemasoleva eluga riskima. Millegipärast üritatakse meedias igapäevaselt kajastada eriti kapriisseid mehi, kes on kõikides maailma hädades süüdi. Üksikute hälvikute kõrval on suur hulk täiesti normaalseid mehi.

Elementaarne inimväärne kohtlemine ja piisav hulk seksi

Meestele on vaja elementaarselt inimväärset kohtlemist, enamvähem piisaval hulgal seksi, veidi kodumugavusi ning kindlustunnet, et naine ei tegele mehe alandamisega. Seda polegi nii palju, kui ehk arvatakse. Kui põhilisemad vajadused on enamvähem kaetud, antakse naisele tema ajutised tujud ning inimlikud vead kergesti andeks. Keskmine mees mõistab, et täiuslikku naist pole olemas, meil kõigil on omad kiiksud ning nõrkused.

Üks enamlevinumaid vigu on mehe alandamine. Naiste psüühika on mehe omast erinev: nad ei suuda mõista, kuidas mõjub mehele väga napp seks, naise sõbrustamine ekspartneritega ning veelgi enam, petmine. Meeste maailmas on juba looduse poolt programmeeritud konkurentsifaktor, napp seks ning teistele meestele liigse tähelepanu osutamine on otsene vihje mehe alaväärseks pidamisele. Naise kõrvalhüpped pole lihtsalt salaafäär, vaid otsene alandus mehele. Siia kategooriasse kuulub muideks ka ülemäärane sõbrustamine teiste meestega. Naine annab käitumisega märku, et mehe staatus abielumehena on ohus ning konkurendid on silmapiiril. Naine käivitab mehes enesekehtestamise instinkti.

Algpõhjus naise käitumises?

Naiste arvates ilmsüütu käitumine seksiga pirtsutamisel ning väga aktiivne teiste meestega lävimine pole enamikele meestele juba loomupäraselt vastuvõetav. Naisel võib olla sõpru, kuid enamasti saavad kõik osapooled aru, kui mängus on midagi enamat. Tegemist pole armukadedusega, niisugune käitumine mõjub mehele alandavalt. Pikema aja vältel tekib protest ning mehed võivad olukorra kompenseerimiseks hakata endapoolseid vastukäike tegema, näiteks alanduste puhul hakata teistelt naistelt tähelepanu otsima. Kes jääb süüdi? Ikka mehed. Algpõhjus on siiski naise käitumises. Palun ärge hakake rääkima alfa- ja beetaisastest, konkurents on kõikjal ning alati.

Naistele teadmiseks: on teatud liik mehi, kes huvituvadki just nimelt suhtes olevatest naistest, selliste meeste hulgas on palju nõ Casanovasid, kes on naiste silmis vägagi atraktiivsed. Motiivid on naiste arvatust vägagi erinevad, sellised mehed saavad psühholoogilise rahulduse teiste meeste alandamisest, mis saavutatakse suhtes oleva naisega vahekorras olemisest, piisab isegi perekonnaelust kõrvale rebimisest. Seks suhtes oleva naisega on lihtsalt meeldiv boonus. Naised seda ei mõista. Mis on ühele alandav, toimib teisele just vastupidiselt.

Kui hakkate väitma, et mees peab end igapäevaselt tõestama, kas oleksite valmis ise samuti igapäevaselt pingutama, et end igal sammul tõestada? Kindlasti mitte. Püüdke mõelda objektiivselt.

Veidi normaalset kodurahu oleks täiesti piisav ning teiste meestega ilmselgelt liigse suhtlemise kärpimine hoiaks mõnegi kooselu lagunemise ära. Võibolla hakkate mõistma, miks pole meestele kuigi meelepärane ka naise väga tihe sõbrustamine vallaliste sõbrannadega, kuna sinna kuuluvad väga suured riskid armuseiklustele. Meeste silmis on tegemist otsese ohuga nende staatusele ning meheaule.