1. Keemilises puhastuses on plekki lihtsam eemaldada, kui eset pole kodus eelnevalt leotatud või mõne pesuainega töödeldud. See on oluline, sest pole teada kuidas kodus kasutatud puhastusaine reageerib keemilises puhastuses kasutatava vahendiga.
  2. Mida kiiremini plekiga ese keemilisse viia, seda tõenäolisemalt õnnestub plekki eemaldada. Suureks abiks on ka see kui on täpselt teada, et mis pleki tekitas.
  3. Rasvaplekkide korralikuks eemaldamiseks on kindlasti vaja kasutada keemiat.
  4. Oluline on, et eseme hooldusjuhend oleks alles, sest ka kõige kogenum keemilise puhastuse spetsialist ei oska pelgalt kangast nähes selle omadusi hinnata.
  5. Siidist esemeid pole soovitatav kodus pesta isegi siis kui hooldusjuhend lubab delikaatset masinpesu, sest võib juhtuda, et siidist ese saab küll puhtaks, kuid kaotab oma läike ja pehmuse.
  6. Ka jalatseid ei ole soovitatav kodus ise pesta, sest nendel ei ole reeglina hooldusjuhendit kaasas ning jalanõudest on koduse pesumasinaga keeruline pesuainet välja loputada, mistõttu jäävad jalatsitele sageli koledad randid.
  7. Paljudele tuleb üllatusena, et keemilises puhastuses saavad lisaks pintsakutele, kleitidele ja kodutekstiilile puhtaks ka näiteks vankrid, turvatoolid, kiivrid ja mootorratta riided. Suvel, mil on higistamist rohkem, vajavad ka need esemed sagedamini puhastamist.