Kindlasti oled ka sina arvanud naiivselt, et suudad teda muuta kuniks lõpetad ikka voodis suurt jäätisetopsi süües ja vaadates pisarsilmi imalat romantilist filmi

Milline on üldse klassikaline panomees? Nad tavaliselt väldivad arusaamist teistest inimestest emotsionaalsel tasandil ja kasutavad teisi kas tähelepanu või seksi nimel ära – tehes seda kõike usutavalt, kuid olles sisimas tegelikult ääretult ebasiiras.

Tänapäeva ühiskonnas kasvavad noormehed üles mentaliteediga, et suhteid tuleb vältida ning saavutad teatud „kõvataja” staatuse tutvusringkonnas, kui mängivad teiste inimeste tunnetega. See õhutab omakorda noormehi panomehe staatuse saavutamisele.

Kas teda on võimalik üldse muuta?

Jah ja ei. Tihtipeale selline emotsionaalne kättesaamatus tuleneb sageli hirmust või varasematest traumadest ja ebakindlusest. Esmalt tuleb noormehel ise aru saada, et ta käitub isekalt ning see ei too tema õuele pikemas perspektiivis õnne. Alles siis, kui nad sellest aru saavad, suudavad nad end muuta.
Ja on neid, kes on lihtsalt sellised oma loomult. Nende varasemad elukogemused on viinud neid kõiki enda suhteid manipuleerivalt juhtima. Teatud olukordades võidakse inimesel diagnoosida antisotsiaalne isiksusehäire.
Isiksusehäire olemus võib takistada neil nende probleemide lahendamiseks vaeva näha. Kuigi see ei muuda nende käitumist vastuvõetavaks, võib see selgitada, miks mõned panomehed ei muutu kunagi.

Allikas: Insider