Kuigi inimesed jälgivad teise poole puhul erinevaid punaseid lipukesi ehk ohumärke, on mõned sellised, millega tuleks enda kindlasti varakult kurssi viia.

Psühhoterapeut Annette Nuñez toob välja, et üks oluline ja suur ohumärk on ebavõrdne panus suhtesse.

“Kui üks panustab teisest oluliselt rohkem ning teine pool ei taha või viitsi samal moel panustada, on see kindlasti ohumärk,” kõneles ta. Selline ebavõrdsus võib viia sõltuvussuhteni, kus suhtesse rohkem panustanu tunneb, et ei saa teise pooleta olla, samas ei kohelda teda hästi.

Mida sellisel puhul teha? Nuñezi sõnutsi tuleb enesega aus olla. “Tuleb enda ja oma väärtust austada. Kui kõhutunne ütleb, et teine pool ei suvatse võrdselt suhtesse panustada, hakkab õige pea usaldus mõranema ning siis on suhet veel raskem koos hoida."

Kuidas näevad ühepoolsed suhted välja? Näiteks kutsub ainult üks inimene teist välja, kinno ja nii edasi. Võib olla ka nii, et suhtlust alustab selgelt üks inimene teisest rohkem. “Suhte alguses peaks endaga aus olema seetõttu, et väiksed probleemid võivad suhte jätkudes kulmineeruda palju suuremateks ning tõsisemateks,” selgitas Annette Nuñez.

Muidugi võib suhtes olla erinevaid faase. Võib-olla ei saa üks inimene suhtesse ajutiselt piisavalt panustada, kuna tal on tööl kiire. “Kui kehv panustamine on aga konstantne häda, ei tohi muret ignoreerida,” ütles Nuñez.

Jaga
Kommentaarid