Kohv ja tee- tanniinid on need, mille tõttu kohvi ja teed juues hambad tumedamaks värvuvad. Mida tumedam on jook, seda rohkem on pigmenti, mis hammastele kinnitub.
Valge vein- sa poleks seda ilmselt kahtlustanud, kuid valge vein võib teha hammastel olevad plekid tumedamaks. Kuigi see ise plekke ei põhjusta, tekitab selle happeline koostis väikeseid kahjustusi hammaste pinnale, kuhu teised joogid pääsevad paremini ligi ning muudavad nende pigmenti.
Tumedad marjad ja marjamahl- tumedates marjades sisaldub koostisosa nimega kromogeen, mis toodab raskesti eemalduvat pigmenti,“
Limonaad, spordi- ja energiajoogid- säravsinised ja -rohelised spordijoogid on oma ilusat värvi tänu värvainetele, mis ladestuvad otse su hammastele. Lisaks on ka suhkur või suhkruasendajad spordijoogis kahjulikud ja tekitavad kattu. Suhkur ja happelisus on koos ka igas limonaadis ja see pole su hammastele sugugi mitte hea.

Chaliff annab ka ekspertnõuande: "Pärast happelise joogi joomist oota vähemalt 30 minutit, enne kui hambaid pesed. Vastasel juhul kahjustad hambaemaili, mis on joogi happesuse tõttu juba niigi pehmenenud."

Allikas: Eat This, Not That

Jaga
Kommentaarid