Enamik 18+ vanuses naisi on elus vähemalt korra masturbeerinud, aga väga vähesed teevad seda regulaarselt. Ainult 7,9% naistest vanuses 25-29 masturbeerivad kaks kuni kolm korda nädalas. Meeste seas oli see näitaja 23,4%. (Indiana University’s National Survey Of Sexual Health And Behavior)

Naised, me väärime paremat!

Masturbeerimine on normaalne, nauditav ja tervislik kogemus. On aeg see tabu foon minema pühkida ja pühendada natuke aega enesega armatsemisele.

Dr. Lauren Streicher ütleb, et masturbeerimine võib parandada sinu tervist aidates paremini uinuda, oma kehaga läbi saada ja stressi vähendada. Ta lisab, et sarnaselt trennile või massaažile, aitab eneserahuldamine lõõgastuda nii vaimselt kui füüsiliselt. Võid teinekord mõne kalli massaaži vabalt asendada väikese masturbeerimisringiga.

Seega, muusika mängima, küünal põlema ja hops voodisse (või kuhu sind kutsub)! On aeg ennast (taas)avastada! Siin on 12 põhjust, miks iga naine peaks regulaarselt masturbeerima:

1. See teeb sind õnnelikumaks

Teame kõik, et nauding tekitab inimestes hea tunde. Ja nii lihtne see tegelikult ongi. Orgasmid vallandavad endorfiine, dopamiini ja oksütotsiini, mis parandavad tuju ja tekitavad üleva õnnetunde.

2. Hakkad oma kehaga paremini läbi saama

Sinu keha peaks olema sinu parim sõber – kaaslane terveks eluks. Selleks et enda kehaga sõbraks saada, on vaja teda tundma õppida. Streicheri sõnul on ülioluline, et naised oskaksid enda anatoomiat hinnata ja ennast rahuldada.

3. Sekselu uuele tasemele viimine

Masturbeerimine võimaldab sul enda keha avastada ja aru saada, mis on parim just sinu jaoks. Enda keha tundmine aitab sul voodis olla enesekindlam ja ühtlasi annab julgust ennast ka partnerile paremini väljendada. Kui oled aru saanud, millised puudutused sulle meeldivad, on sul võimalus seda teadmist ka partneriga jagada.

4. Parem uni

Sellel on põhjus, miks pärast orgasme tunnevad paljud ennast uniselt: orgasmid leevendavad füüsilisi ja emotsionaalseid pingeid ning kurnavad keha, mis laseb sul kiiremini uinuda. Streicher ütleb, et üldiselt inimesed magavad pärast masturbeerimist paremini. Masturbeerimine on nagu raamatu lugemini enne magamaminekut – see aitab lõõgastuda ja lõdvestuda.

5. Vabastab seksuaalsest pingest

Kui oled otsustanud teatud perioodil mitte seksida (täiesti normaalne) või oled lihtsalt kuival, siis masturbeerimine on hea viis enda libiidot rahuldada.

6. Leevendab valu ja menstruatsioonikrampe

Enese stimuleerimine emaka kokkutõmmete ajal aitab menstruatsiooniverel emakast kiiremini välja liikuda, mis teoorias aitab vähendada menstruatsioonikrampe. Kuigi Streicheri sõnul teadus seda otseselt ei toeta, siis paha ei tee see kindlasti ja on ka oluliselt lõbusam kui soojenduskott.

7. Aitab stressi vastu

Kõik, mis aitab vähegi lõõgastuda, on elus abiks. Olgu selleks jooga, jalutuskäik või vibraator.

8. Masturbeerimine aitab kehal püsida seksuaalsena, isegi ajal, mil sa ei seksi

Kui sa oled faasis, mil penetratiivne seks pole teemas, siis on vägagi soovitatav endiselt jätkata enese stimulatsiooniga – seda mitte ainult sellepärast, et sinu koed püsiksid elastsed ja terved ning verevarustus toimiks, vaid ka selleks, et sinu aju püsiks lainel. Enamus teab, et erutus saab alguse ajust. Mida enam sa seksid, seda enam sa seda tahad, sest siis sa mõtled seksile rohkem. On väga tõenäoline, et keegi, kes pole pikalt seksuaalselt aktiivne olnud, isegi ei mõtle seksile (ja ka see on okei).

9. Palju ägedaid vidinaid, mis sind masturbeerimisel aitavad

Erinevatest käed-vabad-vibraatoritest kuni surisevate jänkudeni. Päris kindlasti on olemas sobiv vibraator iga naise jaoks. Üks surisev sõber ootab sind siin.

10. Suhtes olles on see ideaalne võimalus lainel püsimiseks

Streicheri sõnul on lugu nii, et mida rohkem sa seksid, seda rohkem seksi sa tahad. Ta lisab, et masturbeerimine aitab sul enda kehaga parema kontakti luua, mis tõstab ka soovi olla enda partneriga seksuaalsem. Seksuaalne aktiivsus stimuleerib seda osa ajust, mis hoiab sinu libiido elus ja terve.

11. Orgasmid, orgasmid, orgasmid

Õppides enda keha tundma, saad sa aru, kuidas enda keha “õigesti” rahuldada. Üks, kaks, kolm korda – sinu valik! Naised võivad kogeda ühe armatsemise ajal korduvalt kliimakseid, seega, milleks peatuda esimese juures?

12. See on lihtsalt fantastiline tunne!

See punkt ei vaja selgitust.

Seega naised, lisage enda kalendrisse väike “minu aeg” ja nautige!

Allikas: Alanna Vagianos, “13 Reasons Every Woman Should Masturbate Regularly” Huffington Post