Parem väljanägemine tõstab enesetunnet ning kergem olla on hea

Leo sõnul olid tema kaalutõusu põhjused vähene liikumine, istuv töö ja ebatervislik toitumine. Ta võttis vastu otsuse hakata kaalu langetama, sest tundis, et on alles 52-aastane ning tahaks veel kaua tervena elada.

Leo on projekti jooksul muutnud kardinaalselt enda toitumisharjumusi, hakkas palju vett tarbima ja liikuma aktiivselt, mis olid tema eelmises elus ta jaoks punased jooned. “Tunne on imeline. Parem välja näha on alati meeldiv ning tõstab enesetunnet,” kinnitab ta.

Midagi ületamatut Leo jaoks kaalulangetusteekonnal ei olnud — oli vaid vaja ennast kätte võtta, mugavusolekust välja tulla ning tõestada, et saad hakkama küll kui väga tahad.

Küll aga tõdeb ta, et raskemad hetked ja katsumused olid seotud kodunt väljumisega ja suunavõtmisega MyFitnessi klubisse. “Oli mitmeid kordi, kus tabasin end spordikott käes, otsustusvõimetult,” tunnistab ta.

Loobuda tuli nii mõnusast mugavusolekust ja ebaõigetest toitumisharjumustest, et kohanduda uue eluviisiga. Samas ei saanud kestlik olla ülekaalu päevast päeva kaasaskandmine.

Suurimateks võitudeks on positiivne enesetunne, tahe palju liikuda ning tervislikult toituda. Elada kauem ja õnnelikumalt talle antud eluaastaid.

Tagasilööke tal tema sõnul otseselt ei olnud, enesetunne ja meeleolu olid ja on jätkuvalt positiivsed. Nüüd on veel väga hea ja kerge olla pealekauba!

“Mul ei ole tulnud seda projekti kahetseda mitte tundi ega päevagi. Projektiga olen tuttavaks saanud teiste toredate kuttidega Pontsikute hulgast, kellega liigume eesmärgi suunas. Oleme otsustanud projekti lõppedes tervislike ja sportlike eluviisidega edasi liikuda,” rõõmustab ta.

Leo nõuanded neile, kes on tööga hõivatud ning ei leia aega, et tegeleda enda tervisega:

  • Leidke see aeg iseendale ükskõik mis hinnaga.
  • Tugev tervis, õnnelik eluhoiak ja eluea pikendamine on raudne ja asendamatu vara.
  • Te ei pikenda eluiga mitte ainult enda, vaid ka oma lähedaste jaoks.
Jaga
Kommentaarid