1) Vähem asju, vähem koristamist

Kõige lihtsam nipp kodu korrastamiseks on omada vähe asju. Osade inimeste jaoks on kasutuna seisvate asjade ära viskamine või taaskasutusse viimine elementaarne, aga teiste jaoks on asjadest loobumine emotsionaalset väga keeruline. Tihti mõeldakse, et äkki läheb seda eset kunagi tarvis, võibolla saab mõni väikseks jäänud riideese veel kunagi parajaks või on tegu küll kasutu asja, aga siiski kingitusega. Kui asju kuhjub koju liiga palju, siis tekib paratamatult segadus, mille lahendamist tuleb alustada nendest loobumisega. Mõistlik on sõlmida iseendaga konkreetsed kokkulepped, näiteks, et esemed, mis pole viimase kahe aasta jooksul kordagi kasutamist leidnud, tuleb viia taaskasutusse.

2) Igal asjal oma koht

Enamik inimesi ei naudi koristamist, aga mitte seetõttu, et tolmuimeja ning tolmulapiga toa üle käimine oleks mastaapne töö, vaid seetõttu, et sellele teekonnale kipub jääma hulk esemeid, millel pole oma kohta. Kui esiku kapi peal on kõigi pereliikmete võtmed, sallid ja kindad, mõõdulint, taskulamp ja veel pisividinaid, siis ongi juba kaos tekkinud. Kui kõik pereliikmed teavad, kus on nende esemete õige koht ja neid ei panda lihtsalt käest ära, on koristamine palju lihtsam ja vähem ebamugavaid aistinguid tekitav tegevus. Oma koht peab olema ka kile- ja paberkottidel, taaral, koristamistarvetel ja muudel sellistel esemetel, mis võivad isegi kinnises panipaigas kiirelt kaose tekitada. Läbi tuleb mõelda, kus hoitakse ajakirju ja ajalehti ning postkasti laekuvaid reklaame, et needki ei jääks lihtsalt laua servale vedelema.

3) Asjad kappi peitu

Lahtistele riiulitele või kapipealsetele tohib panna vaid üksikuid esemeid. Mida vähem on kodus lahtisi pindu ja mida rohkem kinniseid kappe ja kummuteid, seda lihtsam on segadust ohjata. Kui mõned pisiasjad peavadki käima esikukapi peale, võiks nende jaoks olla interjööriga sobituvad tekstiilist, puidust või punutisest kastikesed.

4) Süsteem kapis sees

Kui magamistoa riidekapid on riideid täis topitud ja köögikapist kukuvad juba avamisel kuivainepakid välja, on tarvis luua sinna süsteem. Kõige lihtsam on seda teha juba alguses kvaliteetsete garderoobisüsteemide ja köögifurnituuridega, aga kui seda pole tehtud, siis tasub osta näiteks läbipaistvast plastikust kaste, mille sisu on kiiresti hoomatav. Süsteemi saab luua erinevas suuruses karpide ja kastidega, aga ka riputatavate tekstiilist riiulitega.

5) Ühesugused purgid ja topsid

Mida väiksem on köök, seda kergemini seal segadus tekib. Kui köögi kapis on erinevates karpides pasta, riis, maisihelbed, jahu, kohvi ja muud kuivained, võtab see palju ruumi ja tekitab visuaalset kaost. Kui kuivained panna kõik ühesugustesse klaasist, plastikust või metallist purkidesse, siis võib neid eksponeerida isegi lahtisel riiulil. Üha trendikam on kasutada sarnast lahendust ka vannitoas, kus erinevate šampoonide ja muude pudelite tekitatud visuaalse müra vältimiseks kasutatakse ühesuguseid täitetopse.

6) Jalanõud jalatsikappi

Jalanõud tekitavad esikus, või selle puudumisel elutoas, korraliku korratuse, seega tasub investeerida mahukasse kinnisesse jalatsikappi, sest reeglina ei mahu kogu pere jalanõud väikesele lahtisele jalatsiriiulile ära.

7) Mitu mänguasjakasti

Kui lastel on üks mänguasjakast erinevat liiki mänguasjade jaoks, siis ei leia nad soovitud esemeid kiirelt üles ja kuhjavad need mööda tuba laiali. Võimalusel võiks olla eri liiki mängude ja mänguasjade jaoks eraldi mänguasjakastid või sahtlid, nii et ehitusklotsid, lauamängud, kaisukarud ja muusikainstrumendid oleksid kõik erinevates kohtades.

8) Lastetuppa kummutid

Lapsed ei ole väga osavad riidekapis korra hoidjad, seega on kummutid ning voodialused sahtlid lastetoas enamasti praktilisem valik kui klassikaline kapp. Lapsega tuleb läbi rääkida, kuhu käivad sokid ja kuhu pesu ning vajadusel võib sahtlid ka asjakohaste piltidega märgistada.