Nimelt kuulsuste juuksuri Irinel De Leóni sõnul võib juuste liigne pesemine muuta need veel õlisemaks. De León selgitas: "Mida harvemini sa pesed, seda vähem tunneb sinu peanahk vajadust õli tootmiseks." Kui pesed juukseid iga päev, üritab sinu peanahk toota rohkem rasu, et võidelda suurenenud kuivuse vastu.

Rasuse peanaha vastu aitab aga juuste treenimine. Ent see on mitmeastmeline protsess ja seda ei saa üleöö teha. Kui sul jätkub kannatlikkust ja järjepidevust protsessiga jätkata, märkad mõne nädala möödudes oluliselt tervemat peanahka.

Esimene samm on järk-järgult muuta pesemiskorrad pikemaks. Kui praegu pesed oma juukseid neli kuni viis korda nädalas, soovitab De León kasutada šampooni kolm korda nädalas. Kui oled andnud endale aega muutustega kohanemiseks, saad vähendada kahe pesukorrani nädalas. Esialgu võib see muidugi keeruline olla, sest rasune pea on ääretult ebamugav. Seega tasuks võibolla sel perioodil kanda rohkem mütsi, mis kataks juuksejuuri.

Kui oled juba harjunud harvemini pead pesema, tuleks kindlasti ka kõik juuksetooted üle vaadata. Sulfaadivabad tooted aitavad peanahka tervemini hoida. Samuti on oluline teha peanahka puhastavaid maske, kuna need tasakaalustavad peanaha loomulikku pH-d. Järgmisena vaheta enda olemasolev juuksehari metssea harjastega harja vastu. Juukseid proovi harjata igal hommikul, keskpäeval ja õhtul.

Ja üks asi, mida veel tasuks meeles pidada – proovi võimaluse korral vähendada juuste föönitamist ja sirgendamist. Mida sagedamini juukseid kuumtöötled, seda kuivemaks need muutuvad, mis paneb peanaha taas liigselt rasu tootma.

Allikas: The List