Pikaajaliste kaaslaste suhtes on kõik üldiselt väga valivad, sest mõlemad sugupooled teavad, et suhtesse investeerimine on tohutu kohustus ning mõlemad tahavad olla kindlad, et nad pühendavad end parimale võimalikule inimesele. Kuid sellegipoolest lause, et mehed magavad „kõigiga”, on teatud määral tõene. Põhjus seisneb peamiselt selles, et mehed on valmis voodipartneri otsimisel enda standardeid rohkem langetama kui naised.

Mehed vaatavad üheöösuhet kui kiiret ja lihtsat seksi ilma kohustuseta. Naised aga tunnetavad, et üheöösuhetega võib kaasneda mitmeid erinevaid riske. Mehed seda nii ei näe. Mispärast naised valivad ettevaatlikult endale partnerit ja ei langeta sellega enda standardeid. Mehed seevastu kasutavad ära seda, et lühiajaline seks toob neile suurt kasu ja madalaid riske. Seega alandavad nad enda standardeid, et hõlbustada partneri kiiret leidmist.

Seega, kokkuvõtlikult mehed, kellel näivad olevat madalad standardid, teevad seda tõenäoliselt lühiajalise seksi kontekstis, mispärast on lauses siiski tõetera sees. Kui asi aga puudutab juba vaimse sideme loomist, pole õnneks mehed nii agarad seda igaühega tegema.

Allikas: Psychology Today