Õllerestorani Põhjala Tap Room kondiiter Hannah Hintlian jagab oma piparkoogitaina retsepti, mida võivad julgelt proovida ka need, kes varem tainategu katsetanud pole. Õnnestub kindlasti ning piparkoogid saavad krõbedad!

Ameerika Ühendriikides sündinud Hannah kinnitab, et eriliste jõuluküpsiste traditsioon on levinud üle ilma ning sarnaseid piparkooke, kui tehakse meil Eestis, süüakse ka tema kodumaal. Vahe on võib-olla kaunistamises, kuid tänu internetile katsetavad perenaised agaralt uusi stiile. Hannah jagab oma lihtsat piparkoogiretsepti, millega tulevad krõbedad ja ilusa läikega piparkoogid.

Hannah Hintliani krõbedad piparkoogid

Koostisosad:

75 g vett
210 g helepruuni suhkrut
60 g vedelat mett
15 g ingverit
15 g kaneeli
5 g nelki
250 g võid
5 g söögisoodat
560 g jahu

Valmistamisõpetus:

Aja vesi keema, ning lisa sinna suhkur, mesi ja vürtsid. Tõsta pott tulelt. Lõika või kuubikuteks ning pane need samuti potti. Sega sooda hoolikalt jahu sisse ning seejärel sõelu jahu vedeliku hulka. Sega tainas läbi. Ongi tainas valmis!

Paki see toidukilesse ja pane vähemalt 30 minutiks või kuni 2 päevaks külmikusse. Küpsetama asudes rulli tainas 4-5 mm paksuseks, seda on mugavam ja ka puhtam teha, kui panna tainas küpsetuspaberi vahele ja rullida läbi paberi. Pärast saab seda kasutada veel ahjupanni katmiseks. Lõika piparkoogivormide abil välja meelepärased figuurid ja küpseta piparkooke madalal temperatuuril (umbes 165°C) 8–12 minutit või kuni piparkoogid on täielikult küpsenud ja kuldsed.