"Teisel jõulupühal möödub kaks aastat minu kadumise loost, kus pärast nädalapikkust otsingut vabatahtlikud Heino ja Kerstin mu Pääsküla rabast leidsid," kirjutas Cärolin Leht eile oma sotsiaalmeedias ning lisas postituse juurde ka abipalve.

Nimelt kogus noor neiu raha jooksuproteeside soetamiseks. "Võiksin ju öelda, et minuga on juba kõik korras ja tunnen end hästi, aga leppimine võtab kauem aega, kui arvasin. Leppimine sellega, et kaotasin külmakahjustuste tõttu altpoolt põlve oma jalad ja enamjaolt ka sõrmed. Seetõttu on mul vahel ka raske end avada ja oma lugu rääkida," kirjutab neiu, kes on kõndinud proteeside abil juba üle aasta.

"Uuesti kõndima õppisin päris kiiresti ja praeguseks tunnen end nendega üsna kindlalt, kuid proovin ikka iga päev edasi areneda. Edasine harjutamine on minu jaoks oluline ka töö leidmisel. Olengi juba proovinud leida endale tööd, mis mulle meeldiks ning oleks ka jõukohane, aga see pole seni veel õnnestunud."

Käte liikuvuse parandamiseks teeb Cärolin samuti mitmeid asju." Joonistan, värvin värviraamatuid, meisterdan kõrvarõngaid ja vahel ka maalin. Meie kodu on nagu kunstilaager, igas nurgas mõni poolik projekt," naerab ta.

Siiski on üks tegevus, mida ta teha ei saa selleks on jooksmine. "Käisin enne õnnetust tihti sörkimas ja kui nüüd sellele mõtlen, saan aru, et tundsin end siis vaba ja õnnelikuna."

Jooksmiseks on aga hoopis teistsugused proteesid, mille ehitus erineb käimise omadest. "Nendega saaksin lisaks jooksmisele ka hüpata, lihtsamini mäest või trepist üles-alla minna ja teha muid liigutusi, mis on tegelikult nii tavapärased, aga minu jaoks hetkel kättesaamatud."

Erinevalt kõndimise ja veeprotseduuride jaoks mõeldud proteesidest sotsiaalkindlustusamet Cärolini jooksuproteeside ostusoovi ei toetanud. "Mõistan neid, sest abivahendid jooksmiseks ju tõesti esmavajalike abivahendite hulka ei kuulu. Jooksuproteeside täishind on aga ligikaudu 12 000 eurot ning see on minu ja mu pere võimalusi arvestades liiga kõrge."
Seega otsustas ettevõtlik neiu jooksuproteeside ostuks vajaliku summa kogumiseks teha postkaarte, millele on trükitud tema joonistatud ingli pilt. "Kui see kaart Sulle meeldib, võid selle kaardi eest minu jooksuproteeside kogumiskontole üle kanda just sellise summa, nagu Sulle sobib. Kindlasti aitab see mind oma unistusele lähemale!"
Täna, kell kolm päevas avaldas Cärolin oma Facebooki lehel rõõmusõnumi. Nimelt on proteeside soetamiseks vajalik raha juba koos! "Ma poleks iial osanud oodata, et see juhtub vaid ühe päevaga! Toetussumma on oodatust suuremgi. Praeguseks hetkeks on kogunenud juba 17 113.03. Nüüd saan mõelda ka käeproteeside soetamisele, millest ei julgenud varem unistadagi jooksuproteesid olid minu jaoks olulisemad," kirjutab õnnelik neiu.
"Tänu teie heatahtlikkusele ja abivalmidusele tunnen, et see hirmus katsumus ja selle tagajärjed ei olnud umbtee, vaid hoopis uue teekonna algus. See teeb mind nii rõõmsaks ja tänan väga igaüht, kes mind toetas," lisab Cärolin. "Päevani, mil ma teist jooksurajal mööda vuhisen, läheb kindlasti aega, aga hoian teid kindlasti kursis, kuidas mul edeneb."
Jaga
Kommentaarid