Vastus on ei. Masturbeerimine on igati tervislik. See aitab näiteks võidelda stressiga. Paljudes uuringutes on täheldatud, et pärast masturbeerimist on suurem võimalus sügavaks uneks, mis aitab omakorda unetsükleid parandada. See on tingitud asjaolust, et pärast masturbeerimist vabastab keha hormooni nimega oksütotsiin, mis satub vereringesse ja lõdvestab keha. See hormoon vastutab ka selle eest, et oleksime pärast masturbeerimist õnnelikumad ja rahulolevamad.

Masturbeerimine vähendab riski haigestuda eesnäärmevähki ja see parandab ka immuunsust. Masturbeerimine avaldab ajule ja südamele nende töötamiseks pidevat survet ning see suurendab organismis valgete vereliblede tootmist, mis toob kaasa parema immuunsuse.

Kuid kas masturbeerimine vähendab vastupidavust? Vastus on ka sellele ei. See ei mõjuta vastupidavust, kui masturbeerid isegi korra päevas. Masturbeerimisel pole tegelikult vastupidavusega midagi pistmist. Inimesed, kes masturbeerivad, on sama terved ja n-ö tõhusad, kui need mehed, kes masturbeerivad aeg-ajalt.

Ehkki masturbeerimisel on omajagu positiivseid mõjusid, võib see viia ka sõltuvuseni. Seega tasuks meeles pidada, et eneserahuldamine on täiesti mõistlik ja tervislik, kui sellega ei liialdata.

Allikas: Onlymyhealth