Helista

Tekstsõnumite saatmine on oma olemuselt miski, mida tehakse möödaminnes. Ja viimasel minutil sõnumi saatmine võib tunduda eriti ükskõikne lüke sinu poolt. Jah, kõne võib olla hirmutav, sest mõnikord ei tea, mida öelda või oled mures, et päras üritab su sõber sind ümber veenda. Kuid uskuge meid, telefonikõne annab inimesele võimaluse kuulda sinu hääletooni ja siirust ning kahetsust, mis võib muuta plaani tühistamise vastuvõetavamaks. Pluss see näitab, et sa mõtled ka päriselt tema peale, mitte ei kirjuta tekstina vabanduskirja, millele lisad juurde smaile.

Vabanda!

Eelkõige tuleks öelda sõna "vabandust". Vabandamine näitab, et austad teise inimese aega ja energiat ning mõistad, kuidas plaani tühistamine võib teda mõjutada.

Ära valeta

Iga kord, kui tood ettekäändeks – isegi näiliselt kahjutu – vale, on sul oht vahele jääda, mis võib sõprust kahjustada rohkem kui ausalt rääkimine. Aga kui pead tõesti tõde väänama, siis ära kindlasti hakka mingit lugu välja mõtlema. Selle asemel ütle näiteks midagi sellist: "Mul on väga kahju, et ma nii viimasel minutil, aga ma tõesti pole võimeline kokku saama." Kuigi see loob kindlasti ruumi kujutlusvõimele, on see siiski parem alternatiiv kui näkku valetamine.

Paku uus kuupäev

Alternatiivse kuupäeva leidmine on kindlaim viis, kuidas anda märku teisele inimesele, et hindad seda suhet endiselt ja oled nõus enda energiat sellesse investeerima.

Allikas: Well+Good