1) Puhasta nägu õhtul ja hommikul

Näonahk vajab klaari ilme jaoks regulaarset puhastust, seda nii õhtul kui hommikul. Enne magamaminekut kasuta selleks meigieemaldusvahendit ning puhasta nägu meigist ja sinna päeva jooksul kogunenud mustusest, hommikul eelista oma näonaha tüübile vastavat puhastusvahtu või mitsellaarvett. Ära jäta selles etapis vahele ka näotoonikut, mis tasakaalustab näonaha mikrobioomi ja pH-taset ning aitab näokreemil ja seerumil paremini naha sisse imenduda.

2) Näokreem annab nahale vajaliku kaitsekihi

Külmakraadid muudavad näonaha karedaks ja kuivaks, seetõttu eelista praegusel ajal paksema konsistentsi ja niisutava toimega näokreeme ning seerumeid. Eesootavaid koosviibimisi silmas pidades võta sel nädalal mõni lisaminut ja masseeri kõiki hooldustooteid naha sisse veidi hoolikamalt, masseerides ringjate liigutustega nii põsesarnu, laupa, nina kui lõua- ja kaelapiirkonda. Silmaümbrusesse tekkinud kortsukesi, turseid ja tumedamaid silmaaluseid turguta pinguldava toimega silmaümbruskreemiga.

3) Näonaha tervis algab toitumisest

Meie näonahk peegeldab meie tervist. Ebatervislik toitumine, vitamiinipuudus, korrapäratu uni, stress, aga ka istuv elustiil on vaid mõned põhjused, miks meie nahk on kuiv, hall ja ketendav. Mitte miski ei tule üleöö, salati söömise ja vitamiinide positiivseid mõjusid näeme ajapikku, ometi võiksid oma näonaha heaoluks lülitada juba sel nädalal menüüsse võimalikult palju rohelist salatit ja juurikaid, eelistada kohvi asemel teed ning võtta lisaks mitmekesisele toitumisele igal hommikul lisaks ka D- ja C-vitamiini.

4) Veini asemel kombuchat

Jõuluistumised toovad tõenäoliselt endaga kaasa ka alkoholi, sestap ära unusta selle kõige keskel juua regulaarselt vett. Alkohol viib kehast välja vedelikke, elektrolüüte, mineraalaineid ja vitamiine, mis võib lisaks kehvale enesetundele mõjuda laastavalt ka sinu näonahale. Mõistlik oleks alkoholist üldse loobuda, heaks alternatiiviks veinile on fermenteeritud teejook kombucha, mis on tulvil seedesüsteemi normaalseks toimimiseks vajalikke probiootikume.

5) Eemaldu ekraanidest ja maga korralikult

Kvaliteetne, 7-8 tunni pikkune ööuni on vast kõige kiirem viis väsinud olemise ja ilme turgutamiseks. Kuna kõik ekraanid kiirgavad sinist valgust, mis takistab melatoniini ehk unehormooni tekkimist, võiksid umbes tund enne magamaminekut ekraanidest täielikult eemalduda ning lugeda sotsiaalmeedias skrollimise asemel raamatut, kuulata podcaste või rääkida pereliikmetega juttu. Kui öine uni on olnud vaatamata kõigele lünklik, mahuta päeva sisse ka 15-30 minuti pikkune iluuinak.

6) Saun toob ilusa palge

Sauna tervendavatest mõjudest ei saa üle ega ümber ka näonaha tervisest rääkides, nii et kui võimalus avaneb, mine kindlasti ka sauna. Saunas käimine ja laval higistamine soodustab valgete vereliblede tootmist, ergutab lümfisüsteemi, väljutab kehast mürke ja toksiine, eemaldab surnud naharakke ning puhastab ummistunud nahapoore. Saunarituaali sisse lülita ka maskid ja koorijad, nii on nahk pärast sauna eriti pehme ja siidine.