Uuringust selgus, et 61 protsendile naistest on peenise suurus kas oluline või väga oluline. Samal ajal oli rindade suurus tähtis vaid 45 protsendi meeste jaoks.

Hot Lipsi heaolujuhi Katja Majuri sõnul selgus uuringust, et peenise suurus on tähtsam nooremate ja vene keelt kõnelevate naiste jaoks. „Neid, kes vastasid, et see on väga oluline, oli siiski suhteliselt vähe – eesti naistest kinnitas seda viis ja venelannadest üheksa protsenti,“ ütles Majuri.

Majuri sõnul oli kõige rohkem neid naisi – 55% –, kes vastasid, et peenise suurus loeb, aga see pole kõige tähtsam. 39 protsendi vastanute jaoks polnud peenise suurus eriti või üldse oluline.

„Uuring ei täpsustanud, milline on naiste jaoks ideaalne peenise mõõt. Eesti eelmise aasta enimmüüdud dildod olid pigem pikemad, aga eks erootikapoest otsitaksegi eksootikat ning täidetakse ka veidi üleelusuuruses fantaasiaid. Kui varasematel aastatel olid poe kliendid pigem mehed, siis nüüd on naisi ja mehi võrdselt ja käiaksegi peamiselt koos uudistamas,“ lisas Majuri.

Uuringust selgus, et naise rindade suurus on vene emakeelega meeste jaoks märksa olulisem kui eestlaste jaoks. „Huvitaval kombel on nooremate meeste jaoks naise rindade suurus selgelt vähemoluline kui vanematele. Näiteks 18–24-aastastest meestest on rindade suurus oluline 30 protsendile, samas kui üle 55-aastaste jaoks oli see tähtis 52 protsendile. Nooremad tahavad katsetada ja on avatumad, vanemas eas on inimestel rohkem väljakujunenud eelistused,“ kommenteeris Majuri.

Uuringufirma Norstat viis küsitluse läbi 2022. aasta jaanuaris 500 täisealise eestimaalase seas.

1991. aastal asutatud Hot Lips on Eesti vanim ja suurim erootikakaubamaja, kus on saadaval üle 10 000 erineva toote.