“Me peame peituma pommivarjendisse — mina, mu abikaasa, väike tütar ja meie sõber. Meil on toolid, me saame istuda. Oleme sinna viinud ka mõned soojad riided. Meil puudub küte, aga me mõtleme selle saamise peale,” räägib Brynza.

Elina jookseb oma abikaasaga pommivarjendisse peitu neljal-viiel korral päevas. Nad kuulevad õhus vilisevat raketti, näevad taevas lennukit või kuulevad kaugustest püssilaske. Võtavad oma väikese tütre ja jooksevad pommivarjendisse peitu. Enamasti on nad seal korraga poolest tunnist kolme tunnini, kuni jääb vaikseks ja nad tunnevad, et võivad korraks koju tagasi pöörduda.

Uudistekanali ABC7 News reporter Luz Peña sai võimaluse Elinaga korraks rääkida, hetkel, mil naine tundis, et ta saab korraks perega turvaliselt kodus olla.

Lisaks ellujäämisele on naise peas hirmutav mõte — kuidas ta küll keset sõda sünnitab… Tema beebi sünnitähtaeg on sellel nädalal.

“Ma kardan”, tunnistas Brynza reporterile ja lisas: “Kuidas me saame haiglasse minna? Ma ei kujuta seda ette. Täna ma käisin korraks haiglas ja personal kardab, nagu minagi. Keegi meist ei tea, mis juhtub homme. Keegi meist ei tea, mis juhtub meie linnas isegi kahe tunni pärast!”

Naine palvetab, et tulistamisesse tekiks piisav paus, et tal oleks aega haiglasse minna. “Me tahame talle nimeks panna Mark,” ütleb Elina.

Allikas: ABC7 News

Jaga
Kommentaarid