03.03.2022, 08:00
Oled sügavkülma toitu täis kuhjanud? Teeme selgeks, kui kaua erinevad toiduained tegelikult seal säilivad
(1)FOTO:
Naisteleht tuletab meelde, et sulatatud ja seejärel kuumtöödeldud toiduaineid ei tohi kunagi uuesti külmutada — taaskülmutamine on ohtlik, sest pärast sulamist algab aktiivne riknemisprotsess ning uuesti külmutamine tähendaks riknenud toidu säilitamise ohtu.
Saiad ja pirukad võib üles sulatada mikrolaineahjus, kuid need tuleks kohe ära tarvitada, sest värskus ja pehmus kaovad sulatatud toodetest kiiresti.
Külmas vees sulatamine võtab vähem aega kui külmkapis sulatamine, kuid nõuab rohkem tähelepanu ehk vaheta vett!
Kõikide külmutatud kujul ostetud toiduainete puhul järgi pakendile märgitud nõuandeid.
Ära unusta säilimisaegu:
- Aedvili ja seened peavad sügavkülmas vastu 12 kuud
- puuvili ja marjad 12 kuud
- maitseroheline 12 kuud
- rasvane liha 6 kuud
- taine liha 12 kuud
- hakkliha 3 kuud
- rasvata kala 6–8 kuud
- rasvane kala 3–4 kuud
- leib 12 kuud
- sai 6 kuud
- kondiitritooted 3 kuud
- tordid 1 kuu
- valmistoidud vastavalt rasvahulgale 3–6 kuud